Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  1 order = 1 boom! Meer weten?

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Een 11 voor service
  Alles voor elke kapper
  Alleen voor professionals

  1 order = 1 boom! Meer weten?

  Door Corine Kerkvliet , 23 maart 2018

  BLOG #12: Dé tips om de perfecte krultang te kiezen!

  #1: Hoe vaak ga je de krultang gebruiken?

  Indien deze krultang dé tang wordt je standaard (en dus dagelijks) gaat gebruiken raden wij jou aan een 100% keramische krultang te kiezen (dit is wat anders dan een keramische coating) of een titanium krultang. De materialen keramiek en titanium zijn de meest sterke en de meest gebruikte materialen voor professionele krultangen. De keramische buis is wat zachter, voordeliger geprijsd en geschikt voor dun tot normaal haar. Titanium is wat steviger dan de keramische versie, iets duurder en ook geschikt voor dik en grover haar. 

  Beide materialen zorgen voor een egale warmteverspreiding en werken anti-frizz. Egale warmteverspreiding betekend dat het materiaal de warmte gelijkmatig geleidt door de buis, waardoor elk deel van de haarlok dezelfde hoeveelheid warmte krijgt. Dit is niet alleen goed voor de krul die je daardoor maakt maar ook voor de gezondheid van het haar. Verbranding is in dit geval nihil. 

  Daarnaast bevatten keramiek en titanium negatieve ionen. Deze negatieve ionen maken je haar tijdens het krullen minder statisch en dus gladder. 

  In sommige gevallen staat bij een krultang ook tourmaline of toermalijnen. Dit is een bepaald gesteente dat vermengd is met het keramische materiaal en titanium. Hierdoor wordt het anti-frizz effect aanzienlijk versterkt en wordt de gladheid van je haar gemaximaliseerd! Krultangen met tourmaline zijn uiteindelijk weer ietsje duurder dan krultangen zonder tourmaline. 

  In een enkel geval bestaat de buis van de krultang volledig uit tourmaline. De werking kun je dan vergelijken met dat van Keramiek.

  Mocht je in een uitzonderlijk geval de krultang maar één keer in de week of minder gaan gebruiken, dan kan je ook overwegen om een tang te kiezen met een keramische coating. Deze coating heeft dezelfde voordelen als een 100% keramische krultang, de kans is wel groot dat de coating na verloop van tijd gaat slijten. 

  #2: Voor welke haartypen wil je de krultang gebruiken?

  Om te bepalen welke krultang geschikt is voor je haartype, kun je het beste naar de temperatuur kijken. En dan niet zozeer naar het aantal warmtestanden, maar naar de specifieke temperaturen waar je de krultang op kunt instellen.

  • Voor dun, fijn haar zit je meestal wel goed bij een temperatuur van 180°C. Dun haar wordt sneller warm en vormt zich dus ook sneller naar de krul.
  • Voor normaal haar zit je vrijwel altijd goed met een temperatuur van 200°C.
  • Voor dik, grover haar zit je over het algemeen goed bij een temperatuur van 220°C. Dik haar wordt minder snel warm en vormt zich daarom ook minder snel naar de krul. Hier is vaak wat meer warmte voor nodig.
  • Voor geverfd en beschadigd haar zit je meestal wel goed bij een temperatuur van 180°C om het gewenste resultaat te bereiken. Let wel: we raden af om een krultang te gebruiken op beschadigd haar, al wordt dit nog wel eens gedaan.

  #3: Wat voor een kapsels wil je maken met de krultang?

  Misschien wel het belangrijkste wat je jezelf moet afvragen bij het kiezen van een krultang: wat voor krullen wil je ermee maken? Dit hangt af van de dikte van de buis, de vorm van de buis én het type krultang. 

  Ten eerste is de dikte van de krultang bepalend voor de grootte van de krul. Bijvoorbeeld voor stevige, kleine krullen is een kleine diameter/smalle buis voldoende. Voor grovere krullen of slag heb je een grotere diameter nodig. 

  Ten tweede maakt het ook nog uit welke typ krul je wilt maken. Wanneer je enkel krullen maak van gelijke grote is een cilindrische buis perfect. Deze is overal even groot. Wil je krullen maken van afwisselende grootte, kies dan voor een conische buis. Deze is spits toelopend. 

  Ten derde is het krul belangrijk voor de soort krultang. Gladde gepolijste krullen maak je bijvoorbeeld perfect met de Marcel krultang of de MiraCurl. Voor wafelkrullen of een slag in het haar is een wafelijzer perfect. Voor spiraalkrullen heb je een spiraal krultang nodig en voor beachy, natuurlijke krullen een curling tang

  #4: Dit is ook interessant om in overweging te nemen!

  -De meeste merken hebben een consumenten tak en een professionals tak. De producten voor professionals zijn weliswaar duurder, maar waarborgen een betere kwaliteit.

  -Krultangen zijn te koop in verschillende kleuren en designs. Zowel binnen een kapsalon als binnen je huis wil je misschien een kleur wat bij het interieur past. 

  -Een belangrijk aspect van de keuze is de kabellengte. Heb je voldoende stopcontacten in de salon of heb je een extra lange kabel nodig? De meeste krultang kabels zijn 2,70. Daarnaast zijn er ook draadloze krultangen zoals de nieuwe Jaguar Curl Brush Pocket en de Tondeo Cerion Hot Brush. Tot slot zou je erop kunnen letten of de kabel 360° meedraait (roteerbare kabel). Stel dat jij de krultang een kwartslag naar links draait, dan draait het snoer mee. Dit is enerzijds aangenaam tijdens het krullen, anderzijds gaat het slijtage van de kabel en de krultang tegen. Voor veelvuldig gebruik zeker een aanrader! 

  - Het kan ook zijn dat je graag een digitaal schermpje of display op je krultang wil. Middels het display wordt bijvoorbeeld de temperatuur aangegeven. Sommigen hebben zelfs een touch-screen, waarbij het display ook als bedieningspaneel fungeert. 

  - Ben je als ambulante kapper veel op de weg? Let dan ook op de grootte van de krultang. Meestal heb je een beperkte hoeveelheid bagage. Een grote krultang is in dit geval niet praktisch. Een travelsize krultang daarentegen wel. 

  - Bij sommige krultangen worden gratis diverse producten meegeleverd. Bijvoorbeeld een hittebestendige handschoen, een heat protectant of een krultang houder. Veel van deze producten raden we sowieso aan om te kopen, dus als het erbij zit, is dat altijd mooi meegenomen.

  We hopen dat bovenstaande informatie helpt om een goede keuze te maken. Ben je er klaar voor om een krultang te kopen? Bekijk dan het assortiment van Koos van der Beek hier

  Voor vragen en/of gedegen advies kan je altijd contact met ons opnemen via [email protected] of 033-4946688.

  Heb je onze vorige blogs al gelezen? Hierin vertellen wij jou alles de nieuwste producten, haartrends en handige weetjes. Lees ze hier!