Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Vrijdag 25 november: GREEN FRIDAY! Lees alles 🌳

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Een 11 voor service
  Alles voor elke kapper
  Alleen voor professionals

  Vrijdag 25 november: GREEN FRIDAY! Lees alles 🌳

  Door Corine Kerkvliet , 11 april 2018

  BLOG #14: VAKANTIE VOORPRET: ZON BESCHERMING VOOR GEZOND HAAR!

  De eerste lentezon van dit jaar hebben we al weer gezien, heerlijk toch? Eerste sproetjes, misschien ben je zelfs al een beetje verkleurd.. Maar, wat gebeurt er eigenlijk met je haar? Je haar wordt immers net zo blootgesteld aan de zon als bijvoorbeeld de huid. 

  Beschadiging van het haar door zon & chloor 

  De zonnestralen kunnen je doorgaans gezonde coupe gemakkelijk uitdrogen. Het vocht dat in het haar zit wordt namelijk onttrokken door de zon waardoor het haar snel pluizig kan worden. 

  Naast een pluizige coupe verliest het haar ook zijn kleur. Hoor je niet vaak in de zomer 'Jeetje, wat is je haar mooi licht?'. Voor ons in ieder geval heel herkenbaar! UV-straling zorgt er voor dat pigment in het haar wordt afgebroken. Minder pigment betekend een lichtere kleur haar. Natuurlijk high-lightes zijn natuurlijk best mooi, maar goed voor het haar is het jammer genoeg niet.

  Daarnaast geeft chloor een agressieve reiniging waardoor het natuurlijke talg op je hoofdhuid wordt verwijderd.

  Minimaliseer blootstelling van je haar aan de zon 

  De warmte van de zon kan je haar uitdrogen, beschadigen en zelfs (lichter) verkleuren. Natuurlijk hoef je niet geheel de zon te vermijden, je wilt immers wel genieten van de welverdiende vakantie! Zonbescherming voor je haar is essentieel, maar is ook te behalen door blootstelling van je haar aan de zon te minimaliseren.

  Draag bijvoorbeeld een hoed of sjaal over je haar. Draag het haar in een vlecht, knot of steek het op. Zo minimaliseer je het haaroppervlakte dat aan de zon wordt blootgesteld. 

  Zorg er vervolgens voor dat je goede verzorgingsproducten gebruikt met een beschermingsfactor. De 2 producten om hier bij uitstek mee te beginnen zijn de shampoo en de conditioner! Er zijn tegenwoordig veel merken die haarproducten met een SPF-factor in het assortiment hebben. 

  Vermijdt zoveel mogelijk zout & chloor 

  Draag daarnaast (lang) haar ook in een knotje wanneer je de zee of het zwembad in gaat, zodat het tijdens het zwemmen boven het wateroppervlakte blijft. Breng voordat je gaat zwemmen een conditioner aan in het haar. Deze sluit de haarschubben (waardoor het haar glad aanvoelt), waardoor zout, chloor en mineralen niet of minder goed in het haar binnendringen. 

  Als je een duik wil nemen, zorg dan dat je eerst je haar goed nat maakt met kraanwater. Doordat er 'schoon' water in je haar zit, slagen zout, chloor en mineralen er minder goed in om je haar binnen te dringen. Helaas gaan deze stoffen tijdens het zwemmen alsnog tussen je haren zitten. Daarom is goed uitspoelen na het zwemmen ook een aanrader.

  Aftersun voor het haar 

  Ná het zonnen kan je kiezen voor een rich repair. Dit product herstelt je haar weer helemaal. Of wat dacht je van een leave-in spray, een leave-in conditioner of een haarmasker? Allemaal vormen van 'aftersun' voor het haar! 

  Verzorg je haar van binnenuit!

  Via voedsel kun je vocht, vitaminen, eiwitten en andere belangrijke ingrediënten in je lichaam helpen. En je haar profiteert daar ook van! Drink voldoende, bij voorkeur 1,5 tot 2 liter per dag. Eet dagelijks voldoende proteïnen (zuivel), mineralen (groenten, vlees & vis) en vitaminen (groenten & fruit).

  Door je voedingspatroon aan te passen met bovenstaande, verzorg je je haar op eenvoudige wijze van binnenuit. En dat maakt je haar beter bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals de zon, zout en chloor.

  En dit doet de zon ook! 

  Het is wetenschappelijk bewezen dat het haar écht sneller groeit in de zomer. Zelfs 2 keer zoveel als in de winter! Zonlicht bevat namelijk vitaminen A en D en deze stimuleren de groei van het haar. Wil je aan het einde van de zomer dus goed verzorgd en lang(er) haar? Geef het haar de beste haarverzorging in de zon!

  Bekijk nu alle suncare producten van Calmare, Indola, Wella, Schwarzkopf, en repair producten zoals L'Oreal Absolut Repair,Goldwell Rich Repair, Imago Pro Repair, Keune Repair, Pure Repair,Schwarzkopf BC Repair & Wella Enrich Repair bij Koos van der Beek! 

  Voor vragen en/of gedegen advies kan je altijd contact met ons opnemen via [email protected] of 033-4946688.

  Heb je onze vorige blogs al gelezen? Hierin vertellen wij jou alles de nieuwste producten, haartrends en handige weetjes. Lees ze hier!