Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Vrijdag 25 november: GREEN FRIDAY! Lees alles 🌳

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Een 11 voor service
  Alles voor elke kapper
  Alleen voor professionals

  Vrijdag 25 november: GREEN FRIDAY! Lees alles 🌳

  Door Corine Kerkvliet , 17 april 2018

  BLOG #15: Ken jij alle soorten kammen & en hun toepasbaarheid? Check het nu!

  Kammen zijn er in allerlei soorten en maten. In verschillende soorten materialen zoals hout, carbon of kunststof en kammen met handvat of zonder handvat. Daarnaast heeft elke kam zijn eigen toepassing. Kan jij door de bomen het bos nog zien? Welke kam heb jij nodig? En heb je ze nodig in alle materialen en vormen? Dit leggen wij jou haarfijn uit in onze nieuwe blog!

  Kam #1: de Knipkam 

  De knipkam laat zich vooral kenmerken door een combinatie van wijde en fijne vertanding. De knipkam gebruik je voor het kammen, stylen & ontklitten van kort tot lang haar. De knipkam is ook een goede tool bij het knippen van haar. De knipkam is waarschijnlijk de meest gebruikte kam in de kapperswereld.  De knipkam wordt ook weleens stylingkam, universele kam of een flexibele kam genoemd. Kortom, een echte allrounder! 

  Kam #2: de Zakkam 

  De bekende zakkam is een kam klein van formaat. Vooral geschikt voor kort haar. De naam zegt het al, de zakkam past gemakkelijk in de zak en wordt onderweg gebruikt om kort(er) haar te kammen en te stylen. Ideaal om gedurende de dag je coupe strak te houden. Nogmaals, de zakkam levert het beste resultaat bij kort haar. 

  Kam #3: de Puntkam 

  De puntkam wordt gekenmerkt door evenredige pennen en een dunne greep. Deze kam is geschikt voor halflang en lang haar en wordt vooral gebruikt om het haar te verdelen, te kammen en te stylen. De puntkam wordt ook wel een steelkam of naaldkam genoemd. De puntkam is ideaal om het haar te verdelen voor bijvoorbeeld het stylen met de stijltang of de krultang. 

  De meeste puntkammen hebben een kunststof steel. Echter is een metalen steel scherper en dunner, en kan je hiermee het haar nog preciezer verdelen. 

  Kam #4: de Toupeerkam

  De naam zegt het al! Door de evenredige pennen en dunne greep is de toupeerkam ideaal om het haar te touperen en daarmee volume te creëren. Deze kam lijkt veel op de puntkam maar het verschil zit in de vertanding van de kam. De toupeerkam bestaat uit onevenredige pennen (kort & lang) en dat is ideaal voor het touperen van halflang en lang haar. 

  Kam #5: de Afro kam 

  De afro kam is perfect om kroes haar te liften en te stylen, dat verklaart ook direct de naam! De kam heeft een zeer wijde vertanding in dezelfde richting als de greep en staat daarom ook wel bekend als de vorkkam. Met deze kam kun je kroezig en krullend haar touperen en in model brengen. De wijde vertanding beschadigd het kroeshaar minder dan bijvoorbeeld een kam met fijne tanden. 

  Kam #6: de Toupeer Vorkkam 

  De toupeer vorkkam is een combinatie van een toupeerkam en een vorkkam en wordt gebruikt voor kort of halflang haar. Het doel van deze kam is volume creëren. Met het toupeergedeelte kun je extra volume creëren en met de vorkkam leg je vervolgens het haar weer over het getoupeerde haar, zonder dat het volume verliest. 

  Kam #7: de Highlight kam 

  De highlight kam wordt gebruikt voor het verven en blonderen van het haar en voor het aanbrengen van highlights. Op deze kam zitten meerdere soorten kammen/vertandingen. De highlight kam is speciaal ontworpen om haarverf in het haar te verdelen tijdens het verven. Dankzij de verschillende vertandingen, kan je makkelijk variëren in het resultaat. 

  Kam #8: de Slaglegkam 

  De slaglegkam is een kam die op elk punt even hoog is. Met de slaglegkam kan je slag leggen in het haar. Dit kan je doen door extra volume (je legt de slag dan omhoog) of juist om een zigzag in het haar te creëren (je legt de slag dan vlak). Door de lange lengte van de kam kun je een groot gedeelte van het haar in een keer meepakken. 

  Kam #9: de Opscheerkam 

  De opscheerkam of machinekam is een extra grote en brede versie van de knipkam en wordt vooral gebruik als hulpstuk bij het knippen en trimmen van het haar. De opscheerkam is herkenbaar aan zijn extra grote en brede vorm waardoor tondeuses en trimmers gemakkelijk over de kam kunnen glijden om op te scheren (vandaar de naam). De kammen zijn van stevige en onverwoestbare kwaliteit om de druk van tondeuses te kunnen weerstaan. 

  Alle merken creëren continu nieuwe en unieke kammen. Het kan daarom ook zijn dat er nog veel meer soorten kammen zijn dat de 9 kammen die wij zojuist hebben benoemd. We hopen je in ieder geval een goed overzicht te hebben gegeven van de meest voorkomende kammen en hun toepasbaarheid!

  Benieuwd welke kammen Koos van der Beek Kappersgroothandel in het assortiment hebben? Klik dan hier! Ook nieuwsgierig geworden naar ons assortiment borstels? Klik dan hier!

  Voor vragen en/of gedegen advies kan je altijd contact met ons opnemen via [email protected] of 033-4946688.

  Heb je onze vorige blogs al gelezen? Hierin vertellen wij jou alles de nieuwste producten, haartrends en handige weetjes. Lees ze hier!