Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  1 order = 1 boom! Meer weten?

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Een 11 voor service
  Alles voor elke kapper
  Alleen voor professionals

  1 order = 1 boom! Meer weten?

  Door Corine Kerkvliet , 2 mei 2018

  BLOG #16: DE ULTIEME TIPS OM DROOG HAAR TE VOORKOMEN!

  Droog haar is een veelvoorkomend probleem. Veel mensen (waaronder dus een hoop van jouw klanten!) hebben hier last van. In deze blog lees je hoe je droog herstelt en hoe je het in de toekomst kan voorkomen. Dag droog haar! 

  #1: Wanneer heb je echt droog haar?

  Het belangrijkste kenmerk van echt droog haar is dat het haar ruw aanvoelt en niet meer glanst. Veelal komt dit doordat het haar te weinig vocht en talg bevat.

  Ander kenmerken:
  -Het haar is nooit en te nimmer vet
  -Je hebt regelmatig last van statisch haar-
  -Het haar ziet er dof uit en glanst niet
  -Het haar valt niet soepel meer
  -Het haar bevat gespleten en gebroken punten
  -Jouw haar zit veelal in de knoop 

  #2: Hoe wordt het haar zo droog?

  Je vraagt je vast af; hoe heeft het zover kunnen komen en waarom is mijn haar zo ontzettend droog?

  2.1 Veel kleuren/ontkleuren van het haar

  Laat jij regelmatig jouw haar blonderen? Dit kan zeker de hoofdoorzaak zijn! Veel chemische behandelingen zijn namelijk funest voor de haarstructuur. In dit geval is het heel belangrijk dat je haarproducten gebruikt die het beschadigen van het haar voorkomen. 

  2.2 Stylen & föhnen 

  Warmte droogt het haar erg uit. Het is daarom erg belangrijk om vooraf het stylen of föhnen het haar te beschermen met een heat protection product. Fabrikanten spelen hier tegenwoordig handig op in en brengen stylingtools en föhns op de markt die minder schadelijk zijn voor je haar zoals de Kyone ACI-2000 Infrarood haardroger. Met de infrarood wordt de natuurlijke vochtbalans in het haar in stand gehouden. 

  2.3 Haarproducten die alcohol bevatten

  Best veel fabrikanten voegen alcohol toe aan haarproducten en alcohol droogt het haar erg uit. Het is daarom raadzaam om natuurlijke haarproducten aan te schaffen die geen alcohol bevatten. Een geschikt voorbeeld hiervan is Wella Elements

  2.4 Teveel zon of een te lage luchtvochtigheid 

  Wat enorm kan helpen is het beschermen van je haar wanneer je buitenshuis bent. De zon is een grote boosdoener. Vooral op vakantie kan je hier veel last van hebben. Een goede tip kan zijn om het haar te beschermen met speciale haarproducten voor de zon of een hoed of sjaal te dragen. Een te lage luchtvochtigheid zorgt ook voor droog haar, dit komt veel voor in de zomer. In dit geval is het belangrijk om het haar goed te blijven hydrateren met de juiste haarproducten. 

  #3: Met welke haarproducten herstel je droog haar? 

  3.1 Shampoo voor herstel 

  Hoe zorg je ervoor dat jouw ruwe en droge haar weer gezond en glanzend wordt? Het is belangrijk om droog haar een intensieve behandeling te geven met haarproducten voor droog haar en haarherstel. In dit geval is het belangrijk dat je kiest voor een milde shampoo zonder alcohol zoals L'Oreal Serie Expert Nutrifier Shampoo, Wella Elements Renewing Shampoo of Schwarzkopf Bonacure Time Restore Shampoo

  3.2 Conditioner of masker voor herstel 

  Na het wassen met shampoo is het belangrijk om het haar te wassen met een bijpassende conditioner. Een goede conditioner sluit de haarschubben en dit zorgt voor glanzend en minder pluizig haar. Heeft je haar nog een klein stapje extra nodig? Gebruik dan 1 of 2 keer in de week een rijk masker zoals de Goldwell Dualsenses Rich Repair of Wella Oil Reflections

  3.3 Serum of olie voor herstel 

  Een olie trekt in het droge haar en een serum legt een beschermende laag om het haar heen. Kortom: olie werkt voedend en serum beschermend. Uitspoelen is in beide gevallen niet nodig, je brengt beide producten gemakkelijk aan op (handdoek) droog haar.

  #4: Hoe voorkom je voortaan droog haar? 

  Nu het haar is hersteld is het natuurlijk zaak dat het haar voortaan gezond en glanzend blijf! Vooral met de zomer in het vooruitzicht. 

  -Blijf de juiste haarproducten gebruiken
  -Blijf het haar beschermen tijdens het föhnen en stylen 
  -Voeden kan ook vanaf binnenuit! Extra vitamine A houdt de talgproductie op gang
  -Bescherm je haar goed tegen zeewater en chloor, vooral op vakantie in combinatie met de zon! 
  -Laat het haar regelmatig knippen

  Benieuwd welke haarproducten Koos van der Beek Kappersgroothandel in het assortiment hebben? Klik dan hier

  Voor vragen en/of gedegen advies kan je altijd contact met ons opnemen via [email protected] of 033-4946688.

  Heb je onze vorige blogs al gelezen? Hierin vertellen wij jou alles de nieuwste producten, haartrends en handige weetjes. Lees ze hier!