BLOG #17: INS & OUTS VAN WEGWERPHANDSCHOENEN

  • Geplaatst op
  • Door Corine Kerkvliet
BLOG #17: INS & OUTS VAN WEGWERPHANDSCHOENEN

Het gebruik van wegwerphandschoenen lijkt erg simpel. Pak de handschoenen in jouw maat en je kan direct aan het werk in de salon. Het is echter niet zo simpel, er zijn namelijk verschillende soorten handschoenen te verkrijgen bedoeld voor verschillende werkzaamheden. In onze nieuwste blog leggen wij jou uit welke soorten handschoenen er te verkrijgen zijn en wat de eventuele risico's zijn. 

Het gebruik van wegwerphandschoenen lijkt erg simpel. Je pakt de handschoenen in jouw maat en je kan direct aan het werk in de salon. Het is echter niet zo simpel, er zijn namelijk verschillende soorten handschoenen te verkrijgen in verschillende kleuren en materialen, bedoeld voor verschillende werkzaamheden. In onze nieuwste blog leggen wij jou uit welke soorten handschoenen er te verkrijgen zijn en wat de eventuele risico's zijn. 

#1: De verschillende materialen Latex, Vinyl & Nitril 

Er zijn drie verschillende soorten materialen waar de meeste wegwerphandschoenen van zijn gemaakt.
Latex is een natuurlijk rubber, vinyl is synthetische kunsstof, en nitril is synthetisch rubber. Op basis van enkel de materialen kan je niet direct een juiste keuze maken. Het gaat erom welke materialen je voor welke doeleinden gebruikt. 

#1.1: Chemische behandelingen 

Als je in de salon een chemische behandeling uitvoert zoals permanenten kan je het beste voor latex of nitril handschoenen kiezen. Latex handschoenen bieden een optimale bescherming en zijn meestal wat beter betaalbaar dan nitril. De dikte van latex handschoenen is precies goed voor het ultieme comfort.

Het grootste nadeel van latex is dat er een groot aantal kappers zijn die er een allergische reactie van krijgen. Het is wetenschappelijk bewezen dat na langdurig gebruik van latex een allergische reactie kan ontstaan. Dit geldt overigens ook voor de klanten! Mocht je kiezen voor nitril omdat je allergisch bent voor latex, kies dan voor 100% latex vrije handschoenen. In de meeste nitril handschoenen zit altijd wel een klein deel latex. Nitril biedt een maximale bescherming maar voelen wel iets dikker aan wat oncomfortabel kan zijn. 

#1.2: Het wassen van haren 

De perfecte handschoenen om hygiënisch te werken zijn vinyl handschoenen. Je kan deze handschoenen bijvoorbeeld ook prima gebruiken bij lichte schoonmaakwerkzaamheden in de salon.

Vinyl handschoenen zijn absoluut niet bedoeld om te werken met bijvoorbeeld haarverf of permanent. 
Ze worden snel poreus en het is niet 100% zeker dat er chemische stoffen kunnen binnendringen. Hierdoor word je huid aangetast en op lange termijn kan dit zelfs gevaarlijk zijn. 

#2: De verschillen tussen gepoederd en poedervrij 

Zowel de gepoederde als de poedervrije handschoenen hebben voordelen en direct ook nadelen. Gepoederde handschoenen kan je bijvoorbeeld een stuk makkelijk aantrekken dan poedervrije handschoenen. Maar met gepoederde handschoenen heb je weer meer kans op allergische reacties. 

Ook al is het moeilijk aantrekken; de poedervrije handschoenen hebben toch minder nadelen. Er is zelfs een kans dat het poeder per ongeluk in de haarverf terecht komt en dit heeft weer een nadelig gevolg op de werking van de haarverf. 

#3: Welke maat is geschikt voor jou? 

Als je voor het eerst disposable gloves gebruikt dan kan het lastig zijn om de juiste maat te kiezen. Er zijn 5 verschillende maten: XS, S, M, L & XL. Om de juiste maat te kiezen kan je onderstaande breedtes als richtlijn gebruiken. Om jouw ideale breedte te bepalen meet je de breedte van je handpalm. De afstand tussen de buitenkant van je duim en pink is de juiste breedte. 

-XS = 70-79 mm
-S = 80-89 mm 
-M = 90-99 mm
-L = 100-109 mm
-XL = 110-120 mm 

#4: Wat is het verschil tussen de verschillende kleuren handschoenen? 

Over het algemeen kan je de kleur kiezen op basis van wat jij mooi vind en wat bij jou als kapper past.Er is geen kwaliteitsverschil tussen de kleuren handschoenen. Wat een persoonlijke afweging kan zijn is dat je op bepaalde kleuren handschoenen poeder of verf minder goed kan zien en dit kan onhandig zijn. 

Benieuwd welke wegwerp handschoenen Koos van der Beek Kappersgroothandel in het assortiment hebben? Klik dan hier

Voor vragen en/of gedegen advies kan je altijd contact met ons opnemen via [email protected] of 033-4946688.

Heb je onze vorige blogs al gelezen? Hierin vertellen wij jou alles de nieuwste producten, haartrends en handige weetjes. Lees ze hier!