Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Vrijdag 25 november: GREEN FRIDAY! Lees alles 🌳

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Een 11 voor service
  Alles voor elke kapper
  Alleen voor professionals

  Vrijdag 25 november: GREEN FRIDAY! Lees alles 🌳

  Door Corine Kerkvliet, 17 mei 2018

  BLOG #18: HOE LAAT JE DUN HAAR DIKKER LIJKEN? DE TRUCS!

  #1: Heb je dun óf weinig haar? 

  Veel mensen weten niet het verschil tussen dun of weinig haar hebben. Wat ís nu eigenijk het verschil?
  Gemiddeld heeft men 130.000 haren op het hoofd. Heb je echter minder dan 100.000 haren op het hoofd dan heb je een fijne implant wat zorgt voor een dunnere bos haar.

  Het kan ook dat je veel haar hebt maar dat de haren dunner dan gemiddeld zijn. Logisch gevolg is dat je haarbos er dan ook direct dunner uit ziet. Het één hoeft dus niet het andere te betekenen. Je kan heel weinig haar hebben maar toch dik haar hebben en andersom. Echter worden beide gevallen in de volksmond 'dun' haar genoemd. 

  #2: Hoe komt het dat ik dun haar heb? 

  2.1: Voeding is de key 

  Wanneer je veelal ongezond eet breekt het haar sneller af en groeit het slechter. Jouw haar heeft letterlijk gezonde voeding nodig! Gezond en gevarieerd eten is erg belangrijk. De belangrijkste voedingsbronnen voor gezond en sterk haar zijn vitamine B, zink en ijzer. 

  2.2: Erfelijke belasting

  In de meeste families is de dikte van het haar genetisch bepaald. De kans is groot dat je dun haar hebt wanneer een van jouw ouders dit ook heeft. 

  2.3: Haarverzorging 

  Om gezond en vol haar te hebben én te houden is het belangrijk dat je goed met jouw haar om gaat. Het haar beschadigd namelijk erg wanneer je het nat kamt. Nat haar is veel kwetsbaarder dan droog haar.

  Ook door de hitte van een stylingstool zoals een föhn of een stijltang breekt het haar sneller af.
  Belangrijk is om altijd een hitte beschermer te gebruiken in de vorm van een spray. Een infrarood föhn is overigens een goed en veilig alternatief! 

  2.4: Andere oorzaken

  Naast bovenstaande factoren kan dun haar ook veroorzaakt worden door stress, een slechte nachtrust of ziekte en bijbehorende medicijnen. 

  #3: Hoe verzorg ik dun haar? 

  Zoals elk haartype een bepaalde verzorging nodig heeft, heeft dun haar dat ook. Dun haar wil je extra volume en luchtigheid geven. Veel merken hebben hier speciale lijnen en producten op de markt gebracht die hiervoor zorgen. Welke producten zijn geschikt voor jouw haar?

  Wanneer je dun haar hebt wil je graag producten gebruiken die het haar oppeppen en volume geven. Deze verzorgingsproducten liften het haar en vullen de vezels waardoor het er dikker uitziet. En dat is natuurlijk iets waar je heel blij van wordt! Wij raden de volume producten van Imago, L'Oreal, Schwarzkopf, Pure & Wella

  #4: Hoe zorg ik dat dun haar dikker lijkt? 

  4.1: Haarverzorging producten 

  Dit is waarschijnlijk de reden dat je deze blog bent gaan lezen. Hoe zorg je namelijk dat dun haar dikker lijkt? Door middel van het gebruik van de juiste stylingproducten kan je een volumineus kapsel creëren, niemand die dan nog ziet dat jij eigenlijk heel erg dun haar hebt.

  De lijn van Schwarzkopf OSiS Volume bevat producten die veel volume geven. Wil je ongekend veel versteviging, volume én glans? Kies dan voor de OSiS Grip Mousse

  Wil je op een snelle manier volume creëren? Kies dan voor een goede volumepoeder. 
  Volumepoeder schud je op de plek waar je meer volume wilt, door het te masseren tot het witte poeder is verdwenen creëer je onwijs veel volume. De best verkochte volumepoeders van Koos van der Beek zijn Imago Volume BoostCalmare Stylingboost Volumepoeder.

  4.2: Stylingtools 

  Door middel van verschillende stylingtools kan je letterlijk meer volume creëren. Bijvoorbeeld door het gebruik van een warme luchtborstel kan je je haar mooi in model brengen en tegelijkertijd voller haar creëren. 

  Ook de krultang is ideaal om meer volume te creëren. Krullend haar ziet er namelijk voller uit. Een top tang die Koos van der Beek op dit moment in de collectie heeft is de Babyliss PRO MiraCurl
  Deze krultang is gemaakt van keramiek waardoor het haar minder vocht verliest en daarom minder snel beschadigd. Ideaal voor dames met dunner haar! 

  4.3: Extensions 

  Naast haarverlenging zijn extensions ook geschikt om meer volume te creëren. Het ideale hiervan is dat je de extensions zelf in en uit kunt doen. Bekijk hier de collectie Balmain Extensions van Koos van der Beek! 

  Voor vragen en/of gedegen advies kan je altijd contact met ons opnemen via [email protected] of 033-4946688.

  Heb je onze vorige blogs al gelezen? Hierin vertellen wij jou alles de nieuwste producten, haartrends en handige weetjes. Lees ze hier!