BLOG #2: Wat te adviseren aan klanten met hoofdroos?

BLOG #2: Wat te adviseren aan klanten met hoofdroos?

Als het om hoofdroos gaat wordt de kapper vaak in vertrouwen genomen. Hoe ga je hier mee om en wat adviseer je eigenlijk?

Roos vraagt om een anti roos shampoo die er snel voor zorgt dat de roosschilfers weer verdwijnen. Hoewel roos een onschuldige aandoening is, wil iedereen die er last van heeft er zo snel mogelijk vanaf. De witte schilfers op kleding ziet er niet mooi uit, en hoofdroos gaat vaak gepaard met jeuk en rode plekjes. De kans is groot dat jij opmerkt bij een knipbeurt dat jouw klant last van roos heeft of hij of zij vraagt jou om advies. Natuurlijk is het belangrijk om hier discreet mee om te gaan en de klant serieus te nemen. Er heerst (helaas) nog steeds een taboe op hoofdroos. Wat adviseer jij jouw klant?

Wat is hoofdroos precies?

Roos is niets anders dan een versnelde aanmaak en afstoting van huidcellen. Dit proces is heel normaal en het komt bij iedereen voor. Maar normaal gesproken zijn de huidschilfers zo klein, dat je ze niet kunt zien. Bij roos gaat dit proces 2 keer zo snel en zijn de schilfers groter. Dit komt onder andere door de overproductie van talg, die ervoor zorgt dat de schilfertjes aan elkaar klonteren. Vaak gaat roos gepaard met jeuk, maar dit is niet altijd het geval.

Hoe ontstaat hoofdroos?

Roos heeft veel mogelijke oorzaken. Er is in ieder geval een verband met de (compleet normale en onschadelijke) huidschimmel Pityrosporum ovale. Naast deze schimmel zijn er nog meer oorzaken die in combinatie roos veroorzaken. Dit kan zijn:

-Irritatie door zeep of shampoo
-Te droog binnenklimaat (roos komt vooral ’s winters voor)
-Erfelijke aanleg
-Stress
-Voeding

Natuurlijke bestrijding van roos

Voordat de klant aan de slag gaat met een anti roos shampoo is het raadzaam te vertellen dat zij zelf de roos kunnen verminderen door de omstandigheden voor roos minder goed te maken. 

-Hoofdroos komt minder voor wanneer de zon schijnt. Ga dus veel naar buiten op zonnige dagen.
-Gebruik een pH-neutrale of milde shampoo om de hoofdhuid zo mild mogelijk te verzorgen.
-Spoel shampoo altijd goed uit, zeepresten kunnen hoofdroos veroorzaken.
-Masseer de hoofdhuid goed tijdens het wassen van het haar om de doorbloeding te stimuleren.

Mocht de klant het zich afvragen, styling producten hebben geen invloed op roos en kunnen dus gewoon gebruikt worden. 

Werkende ingrediënten in anti roos shampoos

Een goede anti-roos shampoo bevat zinkpyrithion, seleensulfide of ketoconazol. 
-Anti roos shampoo met zinkpyrithion vermindert de verhoogde aanmaak van talg en remt de groei van de pityrosporum ovale schimmel. 
-Anti roos shampoo met seleensulfide vermindert de verhoogde aanmaak van huidsmeer en talg.
-Anti roos shampoo met Ketoconazol werkt tegen schimmelinfecties en bestrijdt de Pityrosorum ovale schimmel. 

Anti roos shampoos

Omdat meer dan 50% van de mensen een of meerdere keren met hoofdroos te maken krijgt in hun leven is het raadzaam om anti roos shampoos op voorraad te hebben in de salon. Maar welke kies je?
Hieronder geven wij jou een aantal suggesties. Benieuwd naar ons gehele assortiment? bekijk onze website of bel 033-4946688.

Aromase 5 Aplha Repair Liquid Anti roos Shampoo 260ml 

Geheel nieuw in Nederland en exclusief verkrijgbaar bij Koos van der Beek is de Aromase 5 Alpha Repair Liquid Anti roos Shampoo in 260ml. Deze medische oplossing tegen roos is ontwikkeld in Duitsland. Aromase bevat het 5 Alpha Avacuta complex (afkomstig van avocado) voor het natuurlijk reguleren van de talgproductie bij hardnekkige roos, hoofdhuid irritatie, psoriasis, haaruitval en jeuk.

De shampoo is volledig ontwikkeld met natuurlijk extracten en bevat geen chemische toevoegingen, kleur- en conserveringsmiddelen. Het is geen goedkope shampoo, de advies verkoopprijs adviseren wij op € 32,95 incl. btw maar zeer exclusief en met bewezen werking. 
Graag uitproberen? Voor een gratis sample neem contact op met [email protected] of bel 033-4946688

Hoe te gebruiken?
Geschikt voor dagelijks gebruik. Zachtjes inmasseren op nat haar en daarna grondig uitspoelen. Tevens toepasbaar als voorbehandeling op droog haar. 

Imago Therapy Shampoo 250ml

Imago Therapy shampoo is volledig samengesteld uit natuurlijke ingredienten om haar- en hoofdhuidproblemen aan te pakken doormiddel van arnica, vitamine C, magnesium, madeliefjes en natuurlijke zouten. Deze topper uit ons huismerk kan doeltreffend bijdragen in het bestrijden van haar en hoofdhuid problemen zoals roos, dunner wordend haar, geirriteerde hoofdhuid, vet haar, haaruitval en jeuk. Advies verkoopprijs € 14,90 incl. BTW

Hoe te gebruiken? 
Neem voldoende shampoo in de hand, masseer het rustig in en laat 5 minuten inwerken om de Arnica haar werk te laten doen. Daarna volledig uitspoelen. 
Arnica stimuleert de bloedsomloop en kan daardoor tijdelijk voor een verwarmend effect en rode vlekken op de huid zorgen. Dit is een natuurlijke reactie en trekt vanzelf weg na enkele minuten. Bij aanhoudend gebruik zal deze reactie minder worden. TIP: Gebruik regelmatig Imago Repair Crème na het wassen voor een optimaal resultaat.

Resdan Anti roos behandel shampoo 

De Resdan Forte is een wat sterkere shampoo, gebruik je als een kuur en heeft een meervoudige, effectieve werking. De Salicylzuur bestrijdt roos en reinigt de hoofdhuid. Zinc Pyrithione werkt gist- en schimmeldodend, waardoor de oorzaak van de hoofdroos extra wordt aangepakt. Menthol kalmeert de hoofdhuid, vermindert jeuk en geeft het haar een frisse geur. De shampoo is dermatologisch getest.
Advies verkoopprijs € 12,95 incl. BTW

Hoe te gebruiken? 

Gebruik Resdan op nat haar. Masseer de shampoo goed in en laat het schuim gedurende vijf minuten inwerken. Daarna het haar goed uitspoelen. Lees voor gebruik de aanwijzingen op de verpakking. Hierin staat hoe vaak het product gebruikt kan/mag worden. 

L'Oréal Serie Expert Instant Clear Pure Shampoo 300ml

Deze anti-roos shampoo van L'Oréal verwijdert bestaande roos schilfers en gaat nieuwe schilfervorming tegen! De reinigende formule gaat schilfer vorming tegen en is specifiek ontwikkeld voor personen die af en toe last hebben van roos (en dus niet hardnekkig). Het haar voelt luchtig en fris aan wanneer je er met je vingers doorheen strijkt.

De L'Oréal Instant Clear Shampoo bevat Alfa-Piriton en Bisabolol. De eerste is een zinkpytithion-complex die het ontstaan van roos afremt. De tweede is het kamillederivaat bisabolol dat het haar verfrist.
Advies verkoopprijs € 17,95 incl. BTW

Hoe te gebruiken? 

Neem voldoende shampoo in de hand, masseer het rustig in op nat haar en laat het een paar minuten inwerken. Daarna volledig uitspoelen. 

Heb je onze vorige blog al gelezen? Hierin vertellen wij jou alles over mannenhaar en de nieuwe mannenlijn van Pure. Lees hem hier!