Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  1 order = 1 boom! Meer weten?

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Een 11 voor service
  Alles voor elke kapper
  Alleen voor professionals

  1 order = 1 boom! Meer weten?

  Door Corine Kerkvliet , 7 juni 2018

  BLOG #21: DÉ TIPS OM JOUW PERFECTE HAARBORSTEL TE KIEZEN!

  Haarborstels, letterlijk (bijna) iedereen heeft er één. Of je nu een professionele kapper bent of zelf gezegend (of niet) bent met een fijne bos haar. Haarborstels ontziltten het haar, maken het glad en creëren wat jij wilt, of dit nu enkel volume of krullen zijn.

  Op elke beautywebshop, in elke winkel en bij elke groothandel kan je verschillende haarborstels kopen. Het assortiment is hedendaags zó groot dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet.

  In deze blog geven wij jou een paar tips hoe je de beste haarborstel kunt kiezen voor jouw wensen en jouw type haar. 

  Tip #1: Kies jouw haarborstel op basis van het doel

  Er zijn verschillende redenen om een haarborstel aan te schaffen. De meeste mensen gebruiken een haarborstel 'gewoon' om de haren te kammen maar er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden.

  Het haar glad maken  

  Wil je jouw haar verzorgen, ontziltten en vooral glad maken? Dan kan je kiezen voor een Pneumatische borstel, een Paddle brush, of een Detangler brush zoals de AirMotion Brush

  Volume creëren 

  Wil je vooral een nieuwe haarborstel aanschaffen om jouw haar te stylen, volume of krullen te creëren? Kies dan voor een ronde borstel, een toupeerborstel of een fohnborstel.

  Tip #2: Kies jouw haarborstel op basis van jouw haartype

  Elk haartype vraagt om een andere verzorging en daarmee om een andere borstel.

  Dun/fijn haar 

  Wanneer je dun of fijn haar hebt is het fijn om jouw haar te borstelen met een borstel gemaakt van natuurlijk zwijnenhaar oftewel een boar bristle brush

  Zwijnenhaar is 100% natuurlijk en ideaal om fijn en kort haar mee te borstelen. Dit komt omdat de meeste boar bristle brushes een hoge dichtheid van stugge, doch flexibele haartjes hebben en je dus veel grip op het haar houdt. Bovendien sluit zwijnenhaar de haarschubben, waardoor de vochtbalans in je haar behouden blijft en je haar zacht en glanzend wordt.

  Vol/dik haar

  Vol en dik haar heeft ook weer een andere aanpak nodig. Dik haar borstel je het beste met een synthetische borstel oftewel een nylon bristle brush

  Over het algemeen wordt de benaming Nylon gebruikt, maar dit omvat eigenlijk allerlei synthetische haartjes of pennen. Nylon bristles of haartjes worden met name gebruikt om dik, langer en weerbarstig haar te ontklitten. Dit zelfde geldt voor de dikkere kunststof pennen. Niet voor niets zie je dit soort bristles vaak terug bij de Paddle Brush en Ovale Brush.

  TIP #3: Kies jouw haarborstel op basis van jouw specifieke wens 

  3 - Aan welke specifieke eigenschappen moet je haarborstel voldoen?

  Welke haarborstel uiteindelijk geschikt is voor jou, hangt af van nog zoveel meer factoren. Hieronder vind je een aantal andere factoren die van belang zijn. 

  Een haarborstel met een kussentje 

  Bij een Paddle Brush en een Pneumatische Borstel zijn de pennen en haartjes vaak aan een. kussen bevestigd. Haarborstels met kussen worden ook wel Cushion Brushes genoemd. Door de veerkracht van het kussen bewegen de pennen flexibel mee tijdens het borstelen en glijden ze voorzichtiger door je haar.

  Anti-statisch 

  Veel borstels maken je haar wat statisch. Met name als je glad haar wil, is dat erg vervelend. Overweeg daarom of je een anti-statische haarborstel wil. Met name keramische haarborstels en houten haarborstels voorkomen verdwaalde statische haren.

  Bolletjes op de pinnen 

  Bolletjes zorgen ervoor dat je haar minder snel afbreekt, dat de hoofdhuid beschermd wordt tegen krassen én dat de hoofdhuid gestimuleerd wordt. Door dit laatste zullen de natuurlijke oliën zich eerder verspreiden door het haar en wordt je haar lekker glad.

  Greep van de borstel 

  Een belangrijk onderdeel van een haarborstel is hoe je deze vasthoudt. Een borstel met handvat maakt dat je overal makkelijker bij kan. Maar in sommige gevallen wil je juist dat je een volledige druk kunt uitoefenen op een borstel. In dat geval heb je geen handvat nodig, maar juist een borstel waar je je hand op kunt leggen tijdens het borstelen. Houd in beide gevallen rekening met de grip die je hand op de haarborstel heeft.

  Een waterbestendige borstel 

  Hoewel we afraden om je haar te borstelen onder de douche (nat haar is zeer kwetsbaar!), is de kans aanwezig dat je het toch wil. Zorg dan dat je altijd een conditioner in je haar hebt én dat je haarborstel waterbestendig is. Mocht je geregeld jouw haar kammen onder de douche, kies dan voor de AirMotion brush

  Een hittebestendig borstel 

  Vaak gaan haarborstels samen met de hitte van een föhn. Dit is echter niet altijd het geval! Kijk daarom goed of een borstel die je op het oog hebt, hittebestendig is. 

  Bekijk hier het volledige assortiment kappersborstels van Koos van der Beek. 

  Voor vragen en/of gedegen advies kan je altijd contact met ons opnemen via [email protected] of 033-4946688.

  Heb je onze vorige blogs al gelezen? Hierin vertellen wij jou alles de nieuwste producten, haartrends en handige weetjes. Lees ze hier!