BLOG #5: Zilvershampoo - de do's & don'ts

BLOG #5: Zilvershampoo - de do's & don'ts

De 'Grey Look' is nog steeds hip. Maar hoe onderhoud je deze mooie kleur? En wist je dat je deze truc ook kunt gebruiken voor licht blonde zomerlokken? Zilvershampoo is allang niet meer ouderwets. Lees het hier!

Veel dames en heren met grijs, blond of wit haar kennen de term zilvershampoo, maar vinden het vaak nog eng. De kleur paars en de term zilverspoeling doet men eerder denkenden de oude dames van vroeger die met een blauw/paarse gloed in de haren rondliepen. Zonde, want grijs of blond haar wordt het beste onderhouden met zilvershampoo, vooral als de klant snel last heeft van een gele gloed. In de deze nieuwe blog vertellen wij jou alles over dit type shampoo zodat je een gedegen advies kunt geven aan de klant.

Wat is zilvershampoo eigenlijk?

Zilvershampoo is een shampoo met de toegevoegde violet (paars) pigmenten die een reinigende en verzorgende functie heeft. De kleur is paars/blauw en dit heeft als functie dat het de tegenovergestelde kleur neutraliseert. In dit geval is dat de ongewenste gele gloed in het haar. Met zilvershampoo haal je letterlijk de warme tinten uit het haar. Iedereen kan last krijgen van een gele gloed in de grijze of (licht-)blonde haren.

Waar ontstaat de gele gloed door?

De gele gloed in grijze of blonde lokken kan meerdere oorzaken hebben:

- De klant rookt en de nicotine zorgt voor een gele gloed in het haar. Dit ontstaat vaak plaatselijk in het voorste gedeelte van het kapsel. 
- De haren zijn geblondeerd vanaf een (donker-)bruine kleur. Hoe donkerder het haar van origine is, hoe meer roodpigmenten het haar bevat. Deze roodpigmenten dienen zoveel mogelijk verwijderd te worden tijdens de blondering. Dit lukt vaak niet in één keer waardoor je een goudblonde (maar gelige) gloed over het haar houdt. 
- Een van de 'boosdoeners' is de zon. Zonlicht licht het haar op waardoor er warme en/of rode pigmenten achterblijven die de gele gloed op het haar veroorzaken. 
- Chloor in zwembaden zorgt ook voor een gele (of zelfs groene!) gloed in de haren. De grootste klachten over geel haar komen dan ook voor in de zomermaanden wanneer men op vakantie is geweest. 

Hoe verwijder je de gele gloed uit de haren?

De gele gloed in het haar kan je voor een groot deel verwijderen door regelmatig gebruik van zilvershampoo. Wat wel belangrijk is om te realiseren is dat zilvershampoo enkel de gele gloed uit haar oplost, niet het rode of de groene gloed. 

Zilvershampoo werkt het beste wanneer het even intrekken. Hierdoor kunnen de kleurstoffen de haren goed binnendringen en worden de geelpigmenten het beste geneutraliseerd.
Het is wel van belang dat het haar in een goede staat is. Wanneer je zilvershampoo lang laat intrekken in droog en beschadigd haar, kan de shampoo toch een blauw/paarse gloed achterlaten.

Wanneer de gele gloed na een aantal wasbeurten voor een groot deel is verdwenen kan de zilvershampoo gemengd worden met de shampoo die de klant gewend was te gebruiken.
Het gebeurd ook vaak dat men bijvoorbeeld doordeweeks met 'gewone' shampoo het haar wast en de zilvershampoo enkel in het weekeinde gebruikt. 

Wanneer er toch een paarse gloed ontstaat

Wanneer zilvershampoo te lang in de haren blijven zitten, of het haar te droog en te poreus is en de zilvershampoo niet snel genoeg wordt uitgespoeld kan er een blauw/paarse gloed ontstaan. Dit kan je voorkomen door goed af te wisselen met een andere shampoo en de zilvershampoo niet te lang te laten zitten. 

De beste remedie tegen de blauw/paarse gloed is tijdelijk te stoppen met het gebruik van zilvershampoo en een aantal dagen de haren te wassen met de 'gewone' shampoo. Na één of meer wasbeurten al de blauw/paarse gloed verwijderd zijn. 

Verzorgingstips

Het is belangrijk bij zilvergrijs/blond haar om het heel goed te verzorgen met een conditioner en/of een verzorgend haarmasker naast het gebruik van zilvershampoo.

Na het wassen van het haar met zilvershampoo kan het haar soms heel stug aanvoelen. Een fijne conditioner of een verzorgend haarmasker kan hier een goede toevoeging op zijn. 

Keuze aan zilvershampoo's

Er is veel keuze aan verschillende zilvershampoo's. Hieronder vind je een aantal populaire zilvershampoo's uit het chemie assortiment van Koos van der Beek Kappersgroothandel.

- Goldwell Dual Senses Silver Shampoo
Neutraliseert ongewenste geeltinten en veredelt direct het koele kleureffect. Zo mild als puur water, de unieke FadeStopFormula minimaliseert kleurverlies bij ieder gebruik.
- KIS No Yellow Shampoo 
De shampoo voor een mooie, koele ondergrond zonder geelpigmenten. 
- Indola Color Silver Shampoo
De Indola Color Silver Shampoo is een zilvershampoo die de haarkleur opfrist en het verwijdert op effectieve wijze de gele kleurtonen uit het haar. Deze shampoo bevat gehydrolyseerde keratine om de haarstructuur te herstellen. 
- Imago Silver Shampoo 
De silver shampoo verwijderd geelaccenten uit grijs en wit haar op een milde wijze bij regelmatig gebruik. 

Voor vragen en/of gedegen advies kan je altijd contact met ons opnemen via [email protected] of 033-4946688.

Heb je onze vorige blogs al gelezen? Hierin vertellen wij jou alles de nieuwste producten, haartrends en handige weetjes. Lees ze hier!