Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
0

1 order = 1 boom | meer weten ?

0
Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals

1 order = 1 boom | meer weten ?

Door Corine Kerkvliet, 2 maart 2018

BLOG #9: 8 onmisbare weetjes over jouw föhn!

De opties die tegenwoordig vindbaar zijn op een föhn zijn eindeloos: licht gewicht, droogstanden, temperatuurstanden, cool shot, geluidloos, diffusers, ophanging, afneembaar RVS filter om de fôhn goed te reinigen. Reinigen? Lees gauw verder!

#1: Vermogen & wattage 

De krachtigheid van de föhn wordt uitgedrukt in het aantal wattage. Kort gezegd: hoe hoger het aantal watt, hoe sneller het haar droog is door de kracht van de föhn. In de salon kan je beter kiezen voor een fôhn met een wat hoger vermogen. Er zullen immers genoeg klanten zijn met dik haar en met een hoger vermogen verminder je de föhn tijd waardoor je op een dag tijd bespaard en meer klanten kunt helpen. 

#2: Temperatuur- en snelheidsstanden

Hoe je de snelheids- en temperatuurstanden inzet tijden een föhn sessie heeft alles te maken met het haartype van de klant (dik, dun, krullend) en hoe nat het haar is. 
Handdoekdroog of dun haar krijg je eenvouding droog op een lage snelheidsstand met een lage temperatuur stand. Dik en erg nat haar krijg je gemakkelijker droog met meer volume en warmere lucht. Een punt van aandacht is hoe warmer de föhn blaast, hoe hoger de kans op beschadiging en uitdroging van het haar is. Heb je meerdere temperatuurstanden gebruik dan het langste de middelste stand en breng voor het föhnen een haarproduct aan wat het haar beschermt. 

#3: Coolshot 

Vooral bij de nieuwste föhns in het assortiment van Koos van der Beek komen we de zogenaamde coolshot tegen. Waar is dit eigenlijk goed voor? Wanneer je de haren van een klant in model aan het föhnen bent met warme lucht kan je overschakelen op de coolshot. Deze koude boost zorgt voor een spontane temperatuurwisseling. Hierdoor sluit de haarschubben waardoor het haar in het gewenste model blijft én langer blijft zitten. Maak je bijvoorbeeld een krul of volume, eindig dan de handeling door er even koude lucht op te blazen. Het haar krijgt er ook direct meer glans door. 

#4: Gewicht 

Omdat je als professional bijna de gehele dag staat te knippen en te föhnen is het vrij belangrijk dat de föhn die je het meeste gebruikt zo licht van gewicht als mogelijk is. Een bepaalde fôhn kan erg mooi van design zijn maar wanneer hij te zwaar is zal je zien dat hem op ten duur niet graag veelvuldig gebruikt. Een (te) zware föhn heeft meer invloed op je pols en armen dan een lichte haardroger. Meestal is het overigens zo: des te meer functies, des te zwaarder.

#5: Opzet- en verlengstukken

Bij de aanschaf van een föhn zit er (bijna) altijd een standaard blaasmond bij. Dit is een prima opzetstuk om het haar nauwkeurig te drogen en te stylen. Echter zijn er verschillende blaasmonden en verlengstukken die je extra aan kan schaffen. Denk bijvoorbeeld aan verlengde blaasmond voor lang haar. Je kiest voor een diffuser op het moment als je krullen moet drogen óf wilt creëren tijdens het stylen van het haar. Bijkomend voordeel is dat het haar minder snel uitdroogt waneer je een diffuser gebruikt. 

#6: Geluid

Er zijn föhns die een speciale motor, behuizing of isolatie hebben waardoor de föhn stiller is. Ze zullen nooit helemaal stil zijn, maar het geluid wordt aanzienlijk meer gedempt dan föhns die het niet hebben. Dit kan een gewenste optie zijn wanneer je het geluidsvolume in de salon wat omlaag wilt brengen voor jouzelf én de klanten. 

#7: Snoerlengte/ophangring

Als je de föhn op het stopcontact aansluit, sta je dan dichtbij de spiegel? Zit er een meter tussen of een grotere afstand? Je begrijpt, de kabellengte van de föhn is ook iets wat je het beste even kunt overwegen. Meet even welke afstand je dient te overbruggen en stem daar de kabellelengte op af. 2,70 en 2,80 meter is het meest gangbaar, maar er zijn ook föhns met een kabellengte van 4,00 meter!

Een makkelijke manier om de föhn op te hangen, is de ophangring. Waar de kabel aan de föhn bevestigd zit, zit een lus. Door deze lus kun je de föhn dan ook ophangen aan het haakje aan het spiegelmeubel of aan de werkwagens die je gebruikt in de kapsalon. Ook het ophangen van speciale föhn houders is dan ook niet nodig. 

#8: Onderhoud van de föhn

De meeste, en vooral nieuwste, föhns hebben een rooster die je eenvoudig los kunt halen. Hierdoor kan je de achtergebleven haren, stof en vuiligheid gemakkelijk verwijderen met bijvoorbeeld een borsteltje of een tandenborstel. Als je dit regelmatig blijft doen houd je de föhn schoon en blijft de werking van de föhn optimaal.

Bekijk hier de collectie föhns van Koos van der Beek Kappersgroothandel. 

Voor vragen en/of gedegen advies kan je altijd contact met ons opnemen via [email protected] of 033-4946688.

Heb je onze vorige blogs al gelezen? Hierin vertellen wij jou alles de nieuwste producten, haartrends en handige weetjes. Lees ze hier! 

//BOTSONIC CODE