Corona: prijsverhoging op wegwerpartikelen zo klein mogelijk

  • Geplaatst op
Corona: prijsverhoging op wegwerpartikelen zo klein mogelijk

Door corona zijn veel leveranciers gedwongen om hun prijzen te verhogen. Wij ontkomen hier dus ook niet aan, helaas. Maar we houden de prijsverhoging zo klein mogelijk. We leggen je graag uit waarom we hiervoor kiezen.

Hoewel de grootste dip door corona voorbij is – handschoenen, wegwerplakens en andere plastic wegwerpartikelen zijn gelukkig weer leverbaar – zijn de gevolgen nog steeds merkbaar.

 

Niet 1-op-1 verhogen

Zo zijn onze leveranciers gedwongen om hun prijzen te verhogen. Dit komt door de beperkte capaciteit (minder medewerkers mogen tegelijk op de werkvloer aanwezig zijn), gestegen kosten voor grondstoffen (hun leveranciers hebben weer dezelfde problemen) en een tekort aan materialen, mensen en middelen. 

Wij ontkomen er niet aan om dergelijke prijsverhogingen door te berekenen. In enkele gevallen is onze inkoopprijs nu zelfs hoger dat de verkoopprijs was! Waar we zien dat andere bedrijven ervoor kiezen om de prijzen 1-op-1 te verhogen, vinden wij dit in de huidige periode niet reëel.

 

Geen Basic Deals

Koos van der Beek kiest ervoor om een lagere marge over te houden, zodat deze artikelen voor jou zoveel mogelijk betaalbaar blijven. Wij zitten samen in deze situatie, en we zijn er voor jou. Dit heeft wel gevolgen voor onze vertrouwde Basic Deals aanbiedingen. Omdat we ervoor kiezen om de stukprijs zo laag mogelijk te houden, kunnen we bijvoorbeeld een 5+1 of 8+2 op handschoenen voorlopig niet aanbieden. We hopen dat je dit begrijpt.

 

Dagprijzen

De prijsontwikkeling verandert van dag tot dag. Leveranciers bepalen hun prijzen op basis van de huidige situatie, die kan verbeteren of verslechteren. Wij passen onze prijzen hierop aan. Het kan dus zijn dat je volgende week een andere prijs betaald omdat we een partij handschoenen (hopelijk) goedkoper hebben kunnen inkopen. 

Uiteraard, wanneer de markt weer stabiliseert, zullen we de Basic Deals zo snel mogelijk weer invoeren. Tot die tijd kun je erop vertrouwen dat wij solidair aan jou zijn in ons prijsbeleid en dat we deze artikelen voor een absoluut minimum berekenen.

Leuker kunnen we het niet maken, iets minder duur wel!

 

Tip: corona-toeslag

Mocht je dit nog niet doen, dan kun je altijd overwegen om een 'corona-toeslag' door te berekenen aan je klant. Immers, je maakt meer kosten om hygiene-maatregelen te nemen om de veiligheid van je klanten en je personeel te garanderen, terwijl je wellicht minder inkomsten hebt omdat je bijvoorbeeld niet alle stoelen kunt gebruiken. Als je dit helder communiceert, zullen je klanten zeker begrip hebben voor deze tijdelijke maatregel.

Wat vind je van onze webshop?