Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
0

1 order = 1 boom! Meer weten?

0
Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals

1 order = 1 boom! Meer weten?

5 januari 2023

Imago flessen voortaan nog duurzamer met 50% HDPE!

Bij Koos van der Beek zijn we uiteraard nog altijd trots op ons eigen merk: Imago! Al jarenlang zien en horen we veel goede woorden vanuit de salons, door zowel de klanten als de kappers zelf. Maar ontwikkeling gaat altijd door, ook voor Imago.

Daarom kunnen we vanaf nu nóg trotser zijn op ons merk. Want de nieuwe flessen van Imago zijn nog duurzamer dan ze al waren!

Duurzaamheid bij Koos van der Beek

Bij Koos van der Beek vinden we duurzaamheid sowieso al belangrijk. Zo planten we een boom voor elke bestelling (niet alleen Imago) boven de €50,- die wordt gedaan (zowel online als in de winkel of telefonisch). Maar dat heb je waarschijnlijk allang gelezen in dit bericht. Sterker nog, we hebben ook een campagne opgezet waardoor jouw salon ook bomen kan doneren voor maar €0,50 euro per boom. 

Maar voor Imago gaan we nog net een stap verder. Zo werken we al tijden samen met de Plastic Bank en halen we per Imago product 2 plastic flessen uit het milieu. We willen namelijk zo duurzaam mogelijk zijn en helaas konden we tot kort geleden geen duurzamer en milieuvriendelijker alternatief vinden om onze producten te verpakken dan met plastic. Dus besloten we duurzaamheid op een andere manier te waarborgen, om toch iets te kunnen doen: het opruimen van het milieu. Je leest er alles over in dit bericht.

Maar nu hebben we goed nieuws! Want sinds kort zijn onze iconische blauwe flessen gemaakt van 50% HDPE!

HP.. Wattes?

HDPE staat voor High Density Polyetheen en is een kunststof soort met vele voordelen. Het grootste en voornaamste voordeel is dat HDPE 100% recyclebaar is! Dat betekent dat de flessen van Imago duurzamer worden zoals we graag zien. Tevens houdt het onze producten goed vast in de flessen waardoor het product niet door de flessen heen lekt of dat het materiaal langzaam wordt verteerd door de ingrediënten. Een probleem waar andere duurzame materialen wel last van konden hebben.

Je herkent de HDPE flessen aan het icoontje hiernaast. Deze vind je op de onderkant van de fles.

In de toekomst

We zijn dus enorm blij dat we deze flessen eindelijk duurzamer kunnen maken om nog meer te doen voor het milieu en voor het merk Imago. Het betekent echter niet dat we hier stoppen. We zullen blijven zoeken naar nieuwe alternatieven om steeds een stapje duurzamer te worden. Zo blijven we ontwikkelen!