Kappers en aluminiumfolie: de basics

  • Geplaatst op
Kappers en aluminiumfolie: de basics

Aluminiumfolie is een onmisbaar product voor kappers. Maar waarom? Waar gebruik je alufolie voor? We leggen de basics van aluminium folie voor je uit en we laten zien welke folies wij in het assortiment hebben, zodat jij makkelijker een keuze kunt maken.

De basics van aluminiumfolie voor kappers

Aluminiumfolie geeft zeer goede controle over de kleurtoepassing bij het verven. De aluminiumfolie wordt voornamelijk gebruikt bij permanente oxiderende kleuren op haar dat middellang tot lang is. Folie kan op maat gesneden worden maar kan ook door middel van een automatische machine gesneden worden. Aluminiumfolie kan worden gebruikt voor highlights, kleuren en blonderingen om subtiele en grote effecten te creëren. Je kan als kapper daarnaast met folie bepaalde gedeeltes behandelt haar isoleren, waardoor meer dan één kleur of techniek tegelijkertijd kan worden toegepast in het haar.

 

Waar kan aluminiumfolie je allemaal mee helpen?

- In de eerste plaats is het een perfect middel om te isoleren. Dit is belangrijk als je verschillende producten wilt toevoegen aan je haar. Denk hierbij aan verschillende haarkleuringen.

- Aluminiumfolie is zeer stevig en resistent. Kortom het helpt met twee dingen: het is bestand tegen alle soorten vloeistoffen die je gebruikt in je kapperszaak, het blijft goed intact en houdt een lange tijd dezelfde vorm aan.

- Door het gebruik van een folie kunnen specifieke delen van het haar geverfd worden.

- Soms heb je bij bepaalde kleuren extra inwerktijd nodig. Als je de kleur (bijv. highlights) in de folie doet dan verkort je de inwerktijd door de warmte die de folie vasthoudt.

- Door het gebruik van de folie kan je snel en gemakkelijk meerdere kleuren verf in het haar brengen.

 

Gebruik van aluminiumfolie bij highlights, lowlights of balayage

Bij het zetten van highlights, lowlights en balayage wordt vaak gebruik gemaakt van aluminiumfolie. Dit wordt gedaan om precies te kunnen werken. Zo kan je precies bepalen welke delen van het haar niet in de kleur gaan en welke delen wel in de kleur gaan. 

 

Gebruik van een automatische folie dispenser

Door het gebruik van dispensers is het toepassen van de folie techniek een stuk eenvoudiger. Een dispenser maakt voor jou namelijk folies die precies op maat zijn en snijd deze folies ook direct af. Je kunt met deze folies dus meteen aan de slag. Dit scheelt jou veel tijd en zorgt er tevens voor dat er geen folie verspild wordt. Ga je de folies handmatig afscheuren? Dan is de kans groot dat de folies verkeerd afgescheurd worden. Voor het gebruik van de dispenser raden wij de Procare Automatische Folie Dispenser aan.

 

Verschillende lengtes en diktes van aluminiumfolie

Je kunt bij ons verschillende soorten folie kopen. De breedte is vrijwel altijd 12cm dat is zo’n beetje de standaardmaat. De folies zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar. Hierdoor kan je zelf de keuze maken hoeveel folie je wilt kopen. Gebruik je dagelijks veel folie? Dan raden wij een langere rol aan. De dikte wordt uitgedrukt in micrometers afgekort mu of my. Hoe dikker de folie hoe hoger het getal. Dikkere folie houdt ook meer warmte vast.

 

Kies je alufolie

Koos van der Beek heeft diverse folies in het assortiment: van groot tot klein en van zilver tot gekleurd. Hier vind je een selectie van de populairste folies.

 

Nebur

De meest verkochte aluminiumfolie

ALTIJD 3+1 GRATIS

 

Procare

Alufolie 12cm met automatische dispenser

TOT 25% KORTING

 

Comair

Alufolie 4x50m assorti

Makkelijk om meerdere kleuren aan te brengen

 

Framar

Star Struck Silver Embossed

Met reliëf voor een betere hechting