Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  🎄December kraslot cadeau bij €199,-🎁 Lees alles

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Een 11 voor service
  Alles voor elke kapper
  Alleen voor professionals

  🎄December kraslot cadeau bij €199,-🎁 Lees alles

  20 september 2022

  Kosten besparen met wegwerphanddoeken, maak kennis met Sibel Absorb & Dry!

  We snappen dat het gek klinkt, maar wist je dat wegwerphanddoeken tegenwoordig meer geld besparen dan de katoenen handdoeken die veel salons nog gebruiken? Om dit duidelijk uit te leggen, hebben we een fijne berekening gemaakt waar jij heel blij van wordt. Maar buiten dat het geld bespaart, zijn er nog meer voordelen. Komen ze:

  Biologisch afbreekbaar

  De Sibel Absorb & Dry zijn wegwerphanddoeken die biologisch afbreekbaar zijn. Dat betekent dat ze geen plastic of andere ingrediënten bevatten die niet in het milieu thuishoren. Niet dat je de handdoeken nu zo de natuur in moet slingeren, maar je weet wel dat ze na een aantal weken helemaal tot compost omgetoverd kunnen worden en dus biologisch afbreekbaar zijn!

  Kosten

  Nu weten we dat het klinkt als een investering, maar dat valt best mee. Je bespaart namelijk een hoop kosten omdat je niet meer hoeft te wassen en te drogen. Dus je bespaart niet alleen water, maar ook energie en wasmiddel/wasverzachter. Volgens onderstaande berekening kost het wassen en drogen van katoenen handdoeken ongeveer 36 cent per stuk. Bij ons is dat 27 cent per stuk (op basis van 500 Sibel Absorb & Dry handdoeken met het inkoopvoordeel die je alleen bij Koos van der Beek ontvangt). In deze berekening zijn de personeelskosten voor bijvoorbeeld het wassen en opruimen niet berekend, dus reken uit jouw winst!

  We zetten het overzichtelijk voor je in een mooie berekening:

  Kosten wasmachine (label A)  
  Elektriciteit:€0,570,99 kWh x €0,58 /kWh
  Water:€0,0660 liter
  Waspoeder:€0,11€2,99 / 28
  Afschrijving/onderhoud (+10%):€0,34€1.320 / 15 jaar
  Totaal:€1,08 
     
  Kosten condensdroger (label B)  
  Elektriciteit:€3,035,23 kWh x €0,58 /kWh
  Afschrijving/onderhoud (+10%):€0,18€622,60 / 15 jaar
  Totaal:€3,21 
     
  Afschrijving handdoeken:€0,01€39 / 12 stuks / 1 jaar
     
  Totaal per wasbeurt:€4,30 
  12 handdoeken per wasbeurt:€0,36Kosten per gebruik

   

  We gaan in deze berekening uit van 260 werkdagen per jaar. Klik op de link voor de bronvermelding.

  N.B. deze berekening is zeer afhankelijk van jouw eigen situatie. Zoals je kunt zien is vooral de wasdroger van grote invloed op het kostenplaatje. Een energiezuinigere wasdroger levert vanzelfsprekend een grote besparing op. Ook de energietarieven kunnen voor jou anders zijn. Heb je nog een doorlopend contract, dan is je tarief lager, waardoor het prijsverschil met wegwerphanddoeken kleiner wordt of zelfs teniet wordt gedaan. 

  Eurostil handdoek zwartAbsorb & Dry zwartAbsorb & Dry wit
  €0,36 /st€0,31 /st€0,27 /st
  kosten per gebruik

  bespaar €0,05 /st

  bespaar €0,09 /st

  Bespaar wel €23 per maand

  Kies je voor de witte Sibel Absorb & Dry wegwerphanddoeken (en is bovenstaande berekening vergelijkbaar met jouw situatie), dan bespaar je €0,05 per handdoek. Wanneer je uitgaat van 12 klanten per stoel per dag bespaar je per stoel €1,06. Dat is €275,85 per jaar!

  Kwaliteit

  Ook in kwaliteit verlies je niks! Katoen droogt goed maar met de viscose Sibel Absorb & Dry handdoeken, droog je nog beter. Ze nemen namelijk meer water op in de handdoek waardoor het haar dus sneller droog is (scheelt weer tijd in de salon). Daarnaast zijn ze zachter dan de katoenen handdoeken, dat is weer fijn voor de klanten. En natuurlijk zijn de sterke Sibel Absorb & Dry hygiënischer dan de katoenen handdoeken die je misschien nu hebt liggen. Allemaal fijne voordelen van de Sibel Absorb & Dry.

  Sibel Absorb & Dry handdoeken

  Met onze Sibel Absorb & Dry koop je voordelig jouw nieuwe wegwerphanddoeken in. Een pak bevat 50 handdoeken met een formaat van 80 cm bij 40 cm. Ze zijn trouwens ook gelijk netjes gevouwen, scheelt weer tijd met het opruimen van de wegwerphanddoeken.

  Je krijgt trouwens voordeel bij Koos van der Beek door in 1 keer 10 pakken te kopen en dus 500 handdoeken te ontvangen. Winkel snel en voordelig online in de webshop of kom langs in de groothandel in Leusden. We zien jou of jouw bestelling online graag voorbij komen!

  Katoenen handdoeken ook voordelig

  Ja, het kan zeker aantrekkelijk zijn voor jouw salon om over te stappen op wegwerphanddoeken. Maak voor je eigen situatie bovenstaande berekening, want het kan voor jou voordeliger zijn om katoenen handdoeken te blijven gebruiken. Ook in dat geval ben je bij Koos van der Beek aan het juiste adres!