Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  🎄December kraslot cadeau bij €199,-🎁 Lees alles

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Een 11 voor service
  Alles voor elke kapper
  Alleen voor professionals

  🎄December kraslot cadeau bij €199,-🎁 Lees alles

  26 september 2022

  Met het juiste onderhoud bespaar je op jouw tondeuse

  We komen in een tijd waar de wegwerp cultuur verleden tijd is. Ook besparen is een hot onderwerp op dit moment en iedereen is op zoek naar de beste tips. Van jullie krijgen we dan ook veel de vraag: ‘wat kan ik extra doen om duurzamer te worden en te besparen?’ Nu bieden we al prachtige duurzame producten en oplossingen aan, maar toch willen we deze oplossing graag met je delen: het onderhoud van jouw tondeuse.

  Waarom is onderhoud belangrijk?

  Nu horen we je denken: maar hoe gaat meer geld uitgeven aan onderhoudsproducten, mij geld opleveren? Het werkt heel simpel: een tondeuse waarvoor gezorgd wordt, gaat gewoon langer mee. Het principe werkt hetzelfde als met een auto, een CV, een huis en ga zo maar door. Allemaal producten waar we al jaren voor zorgen (een onderhoudsbeurt, een CV-controle, kozijnen schilderen) en wat ‘gewoon’ is geworden. Maar ook de kleinere voorwerpen zoals jouw tondeuse werken beter en langer bij regelmatig onderhoud.

  De voordelen

  Besparen op jouw tondeuse is natuurlijk een groot voordeel, zeker in deze tijd. Want doordat jij jouw tondeuse onderhoudt, gaat hij langer mee en hoef je minder snel nieuwe onderdelen te kopen of een totaal nieuwe tondeuse te kopen. 

  Maar er zijn meer voordelen! Zo blijft jouw tondeuse scherper en fijner in gebruik. Wanneer er haartjes achterblijven in de messen, wordt de tondeuse stroever door de weerstand. Ook worden de mesjes sneller bot doordat ze bij elk gebruik niet alleen door het haar van jouw huidige klant moeten, maar ook door de haartjes die nog in de tondeuse zitten. Dat vraagt meer van de motor, welke dus ook weer harder slijt.

  Een aantal tips

  Om jouw tondeuse goed te onderhouden, hebben we een aantal tips voor je:

  Een reinigingsborstel

  Met een reinigingsborstel, borstel jij alle losse haartjes uit de tondeuse. Dat bespaart niet alleen op jouw tondeuse, maar is ook hygiënischer voor de volgende klant.

  Een spray

  Met deze spray zorg je ervoor dat je snel en gemakkelijk jouw tondeuse schoon maakt. Spuit de reinigingsspray eenvoudig rechtstreeks op de snijbladen terwijl de tondeuse of trimmer aan staat. Schakel vervolgens de tondeuse uit en veeg de snijbladen af met een zachte, schone doek. Spuit de reinigingsspray eenvoudig rechtstreeks op het snijmes. Hiermee houdt je alle snijmessen schoon en voorkom je corrosie.

  Olie

  Deze speciaal ontwikkelde olie voor jouw tondeuse en trimmer snijbladen is dun en vloeibaar en niet vettig t.o.v. andere oliën. Hierdoor is het contact tussen boven- en ondermes optimaal, blijven de haren niet plakken en komen zo niet tussen de messen (wat happen en trekken veroorzaakt). Het verlaagt de weerstand en beïnvloedt de snijcapaciteit positief. Het vertraagt het slijtageproces en de messen blijven beduidend langer scherp.

  Een mat

  Leg jouw tondeuse tijdens het gebruik netjes weg op een mat. Deze mat zorgt voor meer grip (door de anti-slip materialen op de mat) waardoor jouw tondeuse minder snel zal vallen als je hem even weglegt.

  Een ophangsysteem

  Hang jouw tondeuse veilig weg in een tondeusehouder wanneer je hem niet gebruikt. Dit voorkomt dat hij ergens af valt of dat je hem kwijt raakt. Scheelt niet alleen geld omdat hij veilig hangt en dus niet kapot gaat door het vallen, maar bespaart ook tijd wanneer je moet zoeken waar je jouw tondeuse hebt achtergelaten.

  We hopen dat deze tips je helpen met het duurzamer gebruik van jouw tondeuses. Gebruik deze tips uiteraard ook voor de trimmers in jouw salon. Zo kun je langer van je machines genieten en bespaar je toch op de kosten.

  Bestel alle onderhoudsproducten voor jouw tondeuse snel en makkelijk bij Koos van der Beek.