VACATURE: Creatieve allround Communicator

  • Geplaatst op
VACATURE: Creatieve allround Communicator

Kappersgroothandel Koos van der Beek is op zoek naar een gezellige, creatieve, productieve en multidisciplinaire team speler om ALLES te communiceren wat wij doen en voor staan. Leuk? Lees dan door voor de rest!

Creatieve allround Communicator - 40 uur

Kappersgroothandel Koos van der Beek is op zoek naar een gezellige, creatieve, productieve en multidisciplinaire team speler om ALLES te communiceren wat wij doen en voor staan.

Leuk? Lees dan door voor de rest!

 

Joehoe, dit zijn wij!

Koos van der Beek is bijna 80 jaar een Kappersgroothandel en familiebedrijf met klanten in heel Nederland.

We werken met een gelijkwaardig, zelfstandig opererend en sociaal team van 10 mensen tussen de 30 en 68 jaar.

Persoonlijk contact, met de klant als ook onder elkaar, staan centraal en vinden we belangrijk.

Het doel is om de beste service te leveren, goede producten te scouten en te verkopen tegen een eerlijke prijs. Maar dat klinkt wel wat standaard, daarom gaan we verder met leuke acties, hebben we de meest ervaren mensen die allemaal zichzelf kunnen zijn, zelfstandig keuzes maken en zijn altijd het beste voor de klant willen. We lopen altijd die extra meter meer want we willen een 11 voor service krijgen van onze klanten.

 

Dit zoeken we!

Als aanvulling op een sterk groeiend team en bedrijf zijn we op zoek naar een toffe collega die de communicatie met zijn/haar leven bewaakt, uitdraagt en naar een nog hoger plan trekt. Van Facebook tot schapinformatie en van productvideo tot etiket voor een fles prosecco. Hoe veel kun jij communiceren?

80%-90% gebeurt door jou “in house”, van flyers ontwerpen in Indesign tot productvideo editing in Premiere.

Zo ben je verantwoordelijk voor de huisstijl en alle Facebook en Instagram posts die daar bij horen, maar ook de nieuwsbrief en het drukwerk.

Je kan de ideeën van het team omzetten in concrete communicatie als displays, acties en banners (vaak van koffietafelidee naar ontwerp binnen 1 dag). Maar zo ben je ook verantwoordelijk voor de communicatie strategie van zowel offline als online in grote lijnen. Ook als de online marketeer ben je de website/shop beheerder en werk je samen met onze online marketing partner voor online succes of de marketing afdelingen van onze leveranciers. #leerzaam

 

Je bent de schakel tussen iedereen die ons helpt communicatief sterk te zijn, intern als extern. De schakel tussen nieuwe producten en klanten, tussen interne waarden en externe potenties.

Als Chef Communications bewaak je het budget, produceer je zelf producten, posts en blogs en ben jij de eerste die nieuwe ontwikkelingen scout, deze de organisatie in brengt of ideeën initieert.

 

Als jonge, creatieve en handige allrounder hoef je (nog) geen top designer of die hard online marketeer te zijn, maar je hebt wel een open blik op de wereld om je heen en ziet hoe communicatie en marketing werkt. Je vind het interessant wanneer iets “werkt” en wanneer niet, hoe mensen in beweging te krijgen én te bereiken zijn, je bent esthetisch aangelegd en bezit nu al de basis skills om grafisch wat leuks te kunnen maken.

Alle omschreven benodigde eigenschappen zullen misschien niet al op je CV staan, maar er is een zeer ervaren team om je de unieke karakteristieken van de kappers en beauty branche uit te leggen, een senior creatieve communicator die graag met je samenwerk, je dingen leert en door je wordt verrast, maar het zo snel mogelijk aan je wilt overdragen.


Functie-eisen
Onze nieuwe communicatie held(in) van Koos van der Beek kan zich vinden de meeste van de volgende punten:
-Je hebt een esthetisch oog en kunt een folder vormgeven
-Je bent van nature jeugdig, energiek en lichamelijk fit
-Je kunt online snel uit te voeten
-Je bent punctueel
-Je functioneert goed in een kleinschalig en persoonlijk team en bent sociaal (zeer) vaardig
-Je beheerst de Nederlandse taal ruim voldoende in woord als in geschrift (content typen!)

-Je bent representatief, je werkt tenslotte in de kappersbranche (en kan nog wel eens voor een camera belanden)

-Je bent flexibel, nieuwsgierig en op de toekomst gericht

-Je hebt een rijbewijs

-Je hebt gevoel voor humor

-Je kan een leuk stukje schrijven

-Je bent geïnteresseerd in de laatste “trends” in de wereld waar we leven

-Je bent woonachting in de omgeving (+/- 25 km) rondom Leusden

-Je bent “handig” met de software van Adobe (nieuwsgierig om bij te leren waar nodig) Indesign, Photoshop, Illustrator en Premiere

-Je bent van nature handig op een Mac en alles wat er op zit Je kan overzicht behouden, projecten managen/opzetten en schakelen tussen details en grote lijnen

 

Nadelen

Alleen maar mooie teksten schrijven kan iedereen, voor de reality check even een paar dingen die je evt als nadelig kan ervaren, nothing is perfect:

-focus branche, je communiceert altijd voor en naar kappers, nagelstylisten, pedicures en make-up artists en die moeten alles terug verdienen met een knipbeurt of nagelbehandeling.

-we zitten in Leusden en niet in Amsterdam, niet hip, wel gezellig

-we zijn MKB, geen multinational met dikke budgetten en grote marketing teams

-we hebben de voetjes op de grond, wel zo lekker, maar je moet er van houden

-je komt in een goed draaiende ervaren organisatie, continue verandering is gewenst, maar je bent daarin wel de kar trekker en moet de rest zien mee te krijgen

 

Jouw kwaliteiten ruilen voor geld + meer
Koos van der Beek biedt echt een leuke baan, veel leuker dan we hier kunnen beschrijven, binnen een gezellig team tegen gezonde arbeidsvoorwaarden en met uitstekende aanvullende secundaire voorwaarden. Je werkt in een gezellige omgeving en er wordt van je verwacht dat je goed voor jezelf zorgt als wel voor ons, wij doen dat namelijk ook voor jou.

Je werkt met direct zicht op de winkel/magazijn in de buurt van de klanten en nauw samen met je collega’s.

We zijn een team met veel vaste overleg momenten op de dag voor overleg, maar 1-2 dagen thuis werken is een mogelijkheid als dat meerwaarde heeft!

 

Hoe nu verder?
Heb je behoefte aan een nieuwe functie en heb je zin om te solliciteren nav het lezen van deze vacature? Stuur dan je CV met foto, motivatie en grafische dingen die je gemaakt hebt in het verleden in PDF naar olav@koosvanderbeek.nl. Video mag ook, wordt beter bekeken en is wel lekker als afwisseling op al dat lezen voor ons;).

Begin april reageren we op je sollicitatie en zullen onze gekozen kandidaten uitnodigen. Doel is 1 mei de nieuwe collega te verwelkomen met taart.

P.S. benieuwd wie wij zijn? Kijk op www.koosvanderbeek.nl/ditzijnwij (dit is niet “in house” gemaakt), facebook.com/koosvanderbeek en natuurlijk koosvanderbeek.nl voor meer van ons.

***Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is super irritant, niet doen!***