Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
0

1 order = 1 boom | meer weten ?

0
Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals

1 order = 1 boom | meer weten ?

Scharen slijpen

De schaar is waarschijnlijk jouw belangrijkste gereedschap. Dan wil je natuurlijk dat deze altijd scherp is en licht knipt. Laat je scharen slijpen door een professional! Koos van der Beek werkt met Billy Blom van Slijperij Scherpgoed om jouw dierbare stuk gereedschap weer in topconditie te brengen.

Geniet langer van je kappersschaar

Het slijpen van een kappersschaar is een vak apart. Doordat een kappersschaar niet te vergelijken is met een huis-tuin-en-keukenschaar, vereist het onderhoud en slijpen ook een andere benadering. Een kappersschaar moet goed en licht knippen voor het beste resultaat.

Een scherpe schaar voorkomt daarnaast blessures aan de hand en arm van de kapper/kapster. Laat dus regelmatig je schaar slijpen voor een efficiënte en comfortabele knipbeurt en langere levensduur van jouw kostbare gereedschap.

Jouw schaar is uniek

Bij het slijpen van een kappersschaar worden meerdere technieken gebruikt, afhankelijk van het type schaar. Zoals je weet zijn er diverse soorten scharen; zoals de coupeschaar, effileerschaar, knipschaar en Japanse scharen met uiteenlopende snijbladen.

Bij de meeste scharen zijn de binnenbladen hol geslepen, oftewel gehoond. Daarnaast vraagt een schaar met een vlak (eventueel met microvertanding) of convex snijblad en een rechte of gebogen bladlijn om een andere slijpwijze. Ook het materiaal en dikte van de schaar is hierbij van belang. Onze professionele slijper Billy Blom weet precies welke benadering op jouw schaar van toepassing is.

Hoe kun je je schaar laten slijpen?

Bel 033 494 66 88 of geef bij je eerstvolgende bestelling aan dat je je schaar wilt laten slijpen. We sturen dan een envelop die je gratis naar de slijper kunt sturen. Het enige dat je hoeft te doen, is de schaar en het meegeleverde kaartje in te vullen en in de envelop te doen! En de envelop te posten, natuurlijk... In de meeste gevallen heb je je schaar binnen 5-7 werkdagen weer terug. De kosten bedragen €30,- (de factuur ontvang je bij je schaar).

Billy Blom slijpt alle merken scharen van Kyone en Jaguar tot E-Kwip en Joewell, m.u.v. Sakura. Wil je jouw Sakura schaar laten slijpen? Geef hem mee aan Ferry, of breng of stuur hem naar onze winkel. Sakura's worden geslepen in Maastricht door Sakura zelf. Deze heb je perfect geslepen binnen een week weer terug.

Wat gebeurt er met je schaar?

Billy Blom zal eerst jouw schaar beoordelen op het type, materiaal, kwaliteit en de snijbladen. Dit is van invloed op de slijpwijze, dus met welke slijpschijf en snelheid de schaar geslepen moet worden. Na elke slijpbeurt wordt de schaar opnieuw uitgelijnd en gezet, omdat de verhouding tussen de bladen gewijzigd is.

Indien nodig, zal hij ook een nieuwe pinksteun, stopje of ringetje (op verzoek) monteren. Tot slot wordt je schaar aan een laatste check onderworpen en teruggestuurd naar jou. Je hebt hem binnen 5-7 werkdagen weer terug in jouw salon.

Toch een nieuwe?

Is het niet meer rendabel om jouw schaar te laten slijpen of kan het simpelweg niet meer? Wij adviseren je natuurlijk ook graag bij de aanschaf van een nieuwe schaar. Ferry, John en Wim zijn onze scharenwetenschappers bij uitstek! Afhankelijk van jouw wensen en behoeften weten zij welke kappersschaar het beste bij jou past!

Je kunt je alvast oriënteren in onze webshop, maar het is zeker raadzaam om een bezoek te brengen aan onze winkel om zelf te ervaren welke schaar het beste bij jou in de hand ligt. Of vraag Ferry of hij zijn scharenmap meeneemt naar je salon. 

Laat regelmatig je scharen slijpen voor een langere levensduur en comfortabel werken.

Klant (worden) van Koos?

Even bijkletsen

Bel ons

direct een reactie

033 4946688

E-mail

reactie in 1-6 uur

E-mail

Social media

bekijk voor het laatste nieuws

Koos van der Beek Kappersgroothandel is als Uitstekend beoordeeld.

Trustpilot

Koos van der Beek

Klokhoek 14
3833GX Leusden
Nederland Bekijk op Google Maps

BTW: NL814468585B01
KVK: 32109446

heeft
Bomen laten planten via unFootprint
//BOTSONIC CODE