Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
0

1 order = 1 boom | meer weten ?

0
Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals

1 order = 1 boom | meer weten ?

Anti-vermoeidheid Salonmat 3040 5/8 PU

Sale 13%
Productomschrijving
Anti-vermoeidheidsmat of kappersmat De anti vermoeidheidsmat of kappersmat gaat primair vermoeidheid tegen door een zacht verende ondergrond te bieden waarop je continue je eigen houding corrigeert door ongemerkt je kuit- en beenspieren aan te spannen zodat de bloedcirculatie in de benen op gang blijft. Na een dag werken ben je merkbaar minder moe...

Anti-vermoeidheidsmat of kappersmat

De anti vermoeidheidsmat of kappersmat gaat primair vermoeidheid tegen door een zacht verende ondergrond te bieden waarop je continue je eigen houding corrigeert door ongemerkt je kuit- en beenspieren aan te spannen zodat de bloedcirculatie in de benen op gang blijft. Na een dag werken ben je merkbaar minder moe en voorkom je gezondheidsklachten op latere leeftijd.

Pijn en vermoeidheid bij lang staan op een harde vloer

Pijnlijke gewrichten, lage rugpijn, hoofdpijn, gezwollen enkels, hielspoor en spataderen zijn veel gehoorde klachten bij staand werk in de kappersbranche. Verklein de kans op uitval door ziekte of blessures met het gebruik van antivermoeidheidsmatten.

Verminder het ziekteverzuim in je salon

Verzuimcijfers in de kappersbranche tonen aan dat ruim 75% van het ziekteverzuim veroorzaakt wordt door aandoeningen aan gewrichten en spieren. De preventieve werking van onze matten hebben een positieve invloed op het ziekteverzuim.

Houd je energie op peil en herstel je productiviteit

Help je personeel hun energie de hele werkdag op peil te houden. Minder pijn en vermoeidheid leidt tot minder ziekteverzuim en verbeterde productiviteit. Je medewerkers werken met meer plezier, dit heeft een positieve uitwerking op je klanten.

Voorkomen is beter dan genezen…

Werken in een kapsalon betekent veel op je benen staan op een harde vloer. Dit is niet alleen vermoeiend maar kan ook leiden tot serieuze gezondheidsproblemen en zo langdurig ziekteverzuim. Spataderen, zware benen, pijnlijke gewrichten, lage rugpijn, hoofdpijn zijn veel gehoorde klachten bij een staand beroep. Staand werken op een harde vloer is voor de bloedcirculatie in de onderbenen niet positief. Op het ARBOportaal van het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid vind je meer informatie over de risico’s van staande beroepen.

Deze anti vermoeidheidsmat vermindert met ruim 50% vermoeidheidsklachten en zorgt voor een betere bloedtoevoer van en naar de benen. De mat stimuleert de bloedsomloop en vermindert de druk op gewrichten en de onderrug. Het zachte oppervlak van de mat geeft een comfortabel gevoel terwijl het voor een correcte werkpositie zorgt. Je bent zo in staat langer door te werken zonder irritaties aan rug, benen en voeten.

De kappersmat in detail

Deze salonmat is zwart van kleur, heeft een half ronde vorm met een ronde uitsparing en is dus ook geschikt voor stoelen met een spinvoet. De mat heeft een breedte van 122 cm en een dikte van 16 mm. De toplaag is van PVC dus haren ed. zijn makkelijk van de mat af te vegen. Daarnaast heeft PVC van zichzelf een hoge chemische bestendigheid heeft dus verfvlekken of waterstofperoxide zijn eenvoudig te verwijderen. De mat is gemaakt van hoogwaardige polyurethaan foam, bevat miljoenen luchtcellen en zorgt zo voor een comfortabele sta-ondergrond.

Is polyurethaan duurzaam?

Polyurethaan bevat nagenoeg geen schadelijke stoffen en is uiterst duurzaam. Gezien de steeds grotere nood aan materialen die ons milieu niet aantasten is dit een zeer groot voordeel. Polyurethaan, een molecuul dat je kunt maken door isocyanaat en een polyol – een stof met meerdere alcoholgroepen van zuurstof en waterstof – met elkaar te mengen. Deze stoffen gaan een chemische reactie aan en vormen een polymeer, oftewel samengesteld molecuul.

Polyurethaan is eigenlijk geen (natuur)rubber of kunststof, maar zit er 'tussenin'. Het heeft de sterkte van kunststof en de elasticiteit van rubber. Het materiaal kan worden gemengd in verschillende verhoudingen. Polyurethaan (PU) is een belangrijke familie polymeren, die veel toepassingen kent. Polyurethaan maakt ons leven makkelijker, comfortabeler en milieuvriendelijker. Het bijzondere aan polyurethaan is, dat producten in alle mogelijke vormen kunnen worden gegoten.

Investeer in de gezondheid van jou en je personeel

Primair gaat de mat vermoeidheid tegen van voeten en benen en voorkomt rug- en gewrichtsklachten. Maar bijkomend voordeel van deze mat is in geval van het per ongeluk laten vallen van bijv. een dure kappersschaar, föhn, telefoon of tondeuse zal deze een zachte landing maken en dus niet meteen defect zijn, anderzijds wordt zo ook de vloer beschermd.

Anti vermoeidheids matten (kappersmatten) zijn er speciaal om vermoeidheid en gewrichtsklachten bij het lange staan in de salon tegen te gaan. Met alleen speciale schoenen ben je er nog niet. In bijv. Amerika is deze mat niet meer weg te denken, maar in Europa nog een vrij onbekend fenomeen. De mat is een investering in je eigen gezondheid en dat van je personeel. Uit onderzoek van de ANKO-ARBO-dienst blijkt dat in veel van de ziekteverzuimgevallen in kapsalons het lange staan de oorzaak is. Denk aan vermoeidheid, spataderen, hielspoor, rugklachten, hoofdpijn enz.

De kappersmat en kappersfiets

De kappersfiets op de mat is geen ideale combinatie, omdat het rollen moeilijker gaat vanwege de zachte ondergrond.

Ergonomisch werken

De ergonomisch ontworpen kappersmat helpt om het lichaamsgewicht gelijkmatig te verdelen, bij lang staan. Het krachtige geheugenschuim van de mat helpt je om een slechte verdeling van uw lichaamsgewicht te elimineren, waardoor het juiste evenwicht wordt hersteld en daardoor de druk wordt verlicht die gewoonlijk op bepaalde punten in de benen en heupen wordt uitgeoefend.

Vermindert vermoeidheid en gezondheidsklachten

Langdurig staan op een harde ondergrond (meer dan 20 minuten aaneen) zorgt ervoor dat spieren ingesnoerd worden terwijl ze werken om het lichaam rechtop te houden. Dit zorgt ervoor dat de bloedcirculatie stagneert, omdat je hart harder werkt om zuurstof naar vernauwde bloedvaten in de spieren te pompen.

Het unieke ontwerp van de anti-vermoeidheidsmat bevordert subtiele samentrekkingen van de been- en kuitspieren, aangezien deze zich voortdurend aanpassen aan het flexibele oppervlak van de mat. Dit bevordert de normale bloedstroom, verhoogt de zuurstof- en voedingsstoftoevoer naar de spieren, waardoor kramp wordt voorkomen en algehele vermoeidheid wordt verminderd.

Onderrug

Tijdens het staan, werken de onderrugspieren onvermoeibaar om je kern rechtop te houden en je hele lichaam te stabiliseren, wat pijn in de onderrug kan veroorzaken en in de loop van de tijd tot langdurige rugklachten kan leiden.

Door het lichaamsgewicht te helpen verminderen en microbewegingen in de lumbale spieren te stimuleren, wordt de compressie van de wervelkolom verminderd en wordt pijn aanzienlijk verminderd of voorkomen.

Drukpunten in voeten en enkels

De perfecte balans tussen demping en ondersteuning verdeelt het gewicht gelijkmatig over de voeten, biedt verlichting voor bepaalde drukpunten en helpt acute en chronische aandoeningen in de onderste ledematen zoals fasciitis plantaris, spataderen, gevallen bogen (platvoeten) achillespeesitis en artritis.

Bestel Anti-vermoeidheid Salonmat 3040 5/8 PU snel en makkelijk bij Koosvanderbeek.nl.

Productspecificaties

Artikelnummer
6009001
EAN
9999999994268

Eerder door jou bekeken

//BOTSONIC CODE