Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
0

1 order = 1 boom | meer weten ?

0
Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals

1 order = 1 boom | meer weten ?

Colora Henna Kleurpoeder Economy Pack 8x60g

Meerdere kleuren
Productomschrijving
100% natuurlijke haarkleuringColora Henna is een 100% natuurlijke kleuring gebaseerd op gedroogde en gemalen blad van de tropische heester Lausensia. De poederkleuring van Colora Henna is volledig plantaardig en bevat geen chemische toevoegingen. Met Henna kan men het haar niet lichter kleuren. Colora Henna hecht zich aan de buitenkant van het haar...

100% natuurlijke haarkleuring

Colora Henna is een 100% natuurlijke kleuring gebaseerd op gedroogde en gemalen blad van de tropische heester Lausensia. De poederkleuring van Colora Henna is volledig plantaardig en bevat geen chemische toevoegingen. Met Henna kan men het haar niet lichter kleuren.

Colora Henna hecht zich aan de buitenkant van het haar en vormt daardoor een natuurlijke laag die het haar herstelt en beschermt. Door deze specifieke eigenschappen krijgt het haar na behandeling met Colora Henna extra veel glans. De kleur blijft transparant vandaar dat grijs haar niet kan worden gedekt met Colora Henna. Colora Henna is leverbaar in diverse prachtige kleuren.

STOP met chemisch kleuren!

Als je je haar wilt kleuren op een zuivere, natuurlijke wijze en daarbij ook je haar wilt verzorgen, dan biedt Colora Henna de uitkomst. HET RESULTAAT: de structuur van het haar raakt niet beschadigd door de kleuring en het zorgt voor gezond haar.

Er zijn diverse kleuren mogelijk, alleen kun je je haar er niet lichter mee kleuren. Je kunt zelf op eenvoudige wijze een mengsel aanmaken van henna om je haar te kleuren. Hoe moet je dit doen en welk resultaat kun je verwachten?

Wat is henna?

Henna is een 100% plantaardig product wat afkomstig is van de Lawsonia Inermis. Vroeger was henna al bekend bij de Egyptenaren. Deze kwamen erachter dat de bladeren van deze plant veel langdurig werkzame stoffen bevatten. De bladeren werden geplukt, gedroogd en vervolgens gemalen. Het poeder dat hieruit ontstaat noemen we hennapoeder.

Wat heel belangrijk bij deze plant is, is het tijdstip van oogsten. Dit tijdstip is namelijk bepalend voor de kleur. Hoe eerder de plant geplukt wordt, hoe minder kleurstof de bladeren bevatten dus des te lichter de kleur is. Hoe later de plant geplukt wordt, hoe donkerder de kleur is. Vandaar dat er zoveel verschillende kleuren bestaan en niet alleen de kleur rood zoals veel mensen denken.

Doordat Colora Henna een 100% plantaardig product is, ontbreekt het dus aan chemische toevoegingen. Vandaar dat het haar met henna niet lichter gekleurd kan worden.

Henna hecht zich aan de buitenkant van het haar; er komt als het ware een filmlaagje om het haar. Hierdoor krijgt het haar behalve kleur ook veel glans. De kleur blijft transparant, vandaar dat grijs haar niet voor 100% gedekt kan worden.

De (natuurlijke) ondergrond speelt een belangrijke rol bij het eindresultaat. Wil je toch henna op grijs haar gebruiken, dan kan je de grijze gedeelten met Colora Color Creme black of chestnut voorkleuren en er daarna de gewenste kleur opzetten.

Het grote voordeel is dat Colora Henna, in tegenstelling tot chemische verf, de structuur van het haar niet aantast. Het is zelfs gezond voor het haar. Het geeft naast de nieuwe kleur ook een stralende glans. Deze ontstaat door de looistof tannine, die het haaroppervlak glad maakt en tegelijkertijd ook harder. Daardoor hoeft vet haar niet meer zo vaak te worden gewassen en fijn dun haar krijgt meer volume.

Henna Powder

Verzorging en volume op natuurlijke wijze. Colora Henna werkt wonderbaarlijk voor je haar, in het bijzonder als het dof en futloos aanvoelt. De poeders zijn vermengd met plantenextracten. Het geeft je haar een persoonlijke tint en het heeft geen ontkleurende werking. Dit natuurlijke hennapoeder is niet oxiderend en bevat geen ammonia.

Het resultaat na het kleuren met hennapoeder hangt af van de structuur en conditie van het haar, eventuele eerdere kleurbehandelingen en de eigen haarkleur. Het is raadzaam om geen henna behandeling toe te passen binnen 6 weken voor of na een chemische kleurbehandeling of permanent.

Door de verzorgende werking van Colora Henna kan deze ook heel goed op een psoriasishuid gebruikt worden. Het poeder functioneert als een soort “scrub” voor de hoofdhuid die overtollige huidcellen verwijdert.

Henna kleuren

Er zijn 14 verschillende Colora Henna kleuren die onderling heel goed te mengen zijn. De ene kleurnuance bevat ook meer rood dan de andere. In de bijgevoegde afbeelding staat de volgorde van de meest rode en lichte kleur tot de minst rode en donkere kleur.

De kleuren vanaf nummer 10 zijn meer geschikt voor de “blonde” kleuringen. Bij deze lichtere kleuren zijn onder andere kamille en goudsbloem toegevoegd. Bij de donkere kleuren wordt ook wel gebruik gemaakt van indigo.

De voordelen van Colora Henna:

  • 100% plantaardig product
  • Uitermate geschikt voor een huid met psoriasis
  • De structuur van het haar wordt niet beschadigd
  • Gezond voor het haar
  • Stralende glans
  • Meer volume
  • Vet haar hoeft niet meer zo vaak gewassen te worden

Gebruiksaanwijzing

Colora Henna poeder dient met warm water gemengd te worden. De kleur komt dan het meest tot zijn recht en hecht beter aan het haar. Meng het totdat het een goed smeerbaar “papje” wordt. Een garde is een extra handigheidje om te mengen.

Het mengsel kan op dezelfde wijze opgebracht worden als een verfbehandeling. Vervolgens 30 minuten onder de droogkap met een plastic mutsje en zorg ervoor dat de contouren afgedekt zijn met een vochtige wattenrand. Dit om het eventueel “lopen” van het product tegen te gaan.

Na 30 minuten gaat het mutsje van het haar af. Het haar wordt losgemaakt en kan nog eventueel met water beneveld worden. Vervolgens nog 15 minuten onder de droogkap, om goed in te drogen. Hierna kan het worden uitgespoeld en nagewassen, bij voorkeur met de Colora Henna Shampoo.

Het kleuren met Colora Henna is een creatieve bezigheid, omdat het kleurresultaat niet volledig voorspelbaar is. De ondergrond van het haar speelt een grote rol en is mede bepalend voor het eindresultaat. Daarentegen zal men met Colora Henna ook niet snel grote fouten maken, zoals dat denkbaar is met oxidatiekleuringen.

Doordat Colora Henna langzaam uit het haar slijt, ontstaat er geen opvallende uitgroei. Na ± 8 weken is de meeste kleur verdwenen. Door het haar wat eerder opnieuw te kleuren, ontstaat er kleuropbouw waardoor de kleur steeds intenser zal worden.

Kort samengevat:

Stap 1 - Was je haar bij voorkeur met de Henna Shampoo voordat je met Colora Henna aan de slag gaat en maak het haar handdoekdroog. Draag plastic handschoenen om je handen te beschermen. Wil je de huid rondom de haargrens en oren beschermen tegen ongewenste kleuring, smeer dit van te voren in met wat crème of vaseline.

Stap 2 - Breng, indien nodig, de Colora Henna Creme aan als voorpigmentatie op grijze en/of lichte contourharen.

Stap 3 - Breng het poeder mengsel aan op je haar. Begin dicht bij de haargrens en werk vanaf de haarwortels naar de haarpunten toe. Verdeel bij langer haar je haar in verschillende secties. Eventueel kun je de secties vastzetten met een haarklem. Is de henna goed verdeeld in het haar, breng dan het haar samen op het hoofd.

Stap 4 - Verwijder de henna die op je oren, nek en voorhoofd is gekomen. Dit kun je doen met een nat washandje met warm water.

Stap 5 - Plaats een plastic mutsje over het haar of gebruik plastic folie en ga vervolgens 30 minuten onder de droogkap. Voor thuisgebruik kun je een oude handdoek om het haar heen draperen.

Stap 6 - Hoe langer je de henna laat inwerken, hoe intenser de kleur zal worden. Een richtlijn voor de inwerktijd is drie kwartier tot anderhalf uur. Hoe het resultaat zal zijn hangt af van de eigen haarkleur en de conditie van het haar. Als je haarpunten wat poreus zijn, zullen die bijvoorbeeld feller oplichten. Smeer ze daarom eventueel wat later in met Colora Henna Creme of het mengsel.

Stap 7 - Spoel de henna na afloop uit het haar met warm water. Was het vervolgens met een milde shampoo, bij voorkeur de Henna Shampoo.

Bestel Colora Henna Kleurpoeder snel en makkelijk bij Koosvanderbeek.nl.

Productspecificaties

Artikelnummer
20080020
EAN
9999999998447

Eerder door jou bekeken

//BOTSONIC CODE