Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
0

1 order = 1 boom | meer weten ?

0
Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals

1 order = 1 boom | meer weten ?

Filters

Merken

  Prijs

  Tot

  Merken

  Koos van der Beek Kappersgroothandel is als Uitstekend beoordeeld.

  Trustpilot

  Indola Act Now!

  De vegan ACT NOW! lijn combineert prestaties met een doel door middel van state-of-the-art formules, duurzame verpakkingen en een sociale samenwerking met de Plastic Bank.

  ACT NOW! & gebruik duurzame producten!

  De vegan ACT NOW! lijn combineert prestaties met een doel door middel van state-of-the-art formules, duurzame verpakkingen en een sociale samenwerking met de Plastic Bank.

  State-of-the-Art Formules

  Indola neemt haar duurzaamheidsmissie ten harte en heeft haar formules met bijzondere integriteit ontwikkeld. Deze formules zijn:

  Vegan

  & bevatten hoogwaardige, plantaardige vervangers zoals Guar Derivaat en Zonnebloemzaad Wax.

  Vrij-van

  sulfaten, siliconen, parabenen, minerale oliën, kunstmatige kleurstoffen & bevatten zorgvuldig geselecteerde, natuurlijke ingrediënten, zoals Aloë Vera blad-extract, koud geperste Avocado-olie of Sheaboter om perfecte professionele prestaties te garanderen.

  Indola ACT NOW!Duurzame verpakking

  Wist je dat slechts 14% van de jaarlijkse 2,12 miljard ton afval wordt gerecycleerd? Met ACT NOW! wil Indola de hoeveelheid afval verminderen door gebruik te maken van gerecycleerde & recycleerbare verpakkingen:

  • recycleerbaar
  • gemaakt van tot 97 % gerecycleerd plastic
  • voor sommige verpakkingen varieert de gerecycleerde inhoud van 25-50%. De beschikbaarheid en de esthetiek van deze materialen zijn nog steeds een uitdaging.

  Hiernaast zie je waar de ACT NOW! producten van gemaakt zijn.

  See how YOU can ACT NOW!

  Meer weten wat je kunt doen voor onze planeet? Bekijk hier de duurzaamheidshacks voor jouw salon!

  Smart Tips over Recycleren

  #1 - Verdeel in verschillende componenten door pompen, deksels en doppen te verwijderen alvorens weg te gooien.

  #2 - Spoel de lege potten en flessen uit.

  #3 - Gooi het in je recycleerbak! Zo gemakkelijk is het om te helpen afval te verminderen!

  ACT NOW! en maak jouw salon duurzaam

  Jouw reis naar een milieuvriendelijker salon begint nu! Ontdek hieronder wat jij kunt doen.

  Water

  Als kapper verbruik je veel water - ongeveer 60 - 350 liter per uur, de kleur uitspoelen, de haren wassen en materiaal reinigen. Vermenigvuldigd met 6 - 12 klanten per dag, per kapper, je kan je het probleem voorstellen.

  Wist je dat? Een paar feiten over water:

  Feit #1 - Ongeveer 785 miljoen mensen leven zonder beschikbaarheid van veilig water.

  Feit #2 - Een douche van 5 minuten verbruikt ongeveer 80 liter water.

  Feit #3 - Een kraan of douche die 60 druppels lekt per minuut, verspilt 21 liter, per dag.

  Smart Tips

  #1 - Wees een warm­wa­ter-su­per­held

  Installeer een thermostatische ééngreepsmengkraan in jouw salon (met een stroomsnelheid van 5 liter/minuut) en geniet van het gevoel van kracht! Waardoor je temperatuurregeling nauwkeuriger zal zijn en je tot maar liefst 70% kan besparen op water.

  #2 - Elke drup­pel telt

  Maak een eind aan druppende kranen. Ze zorgen elke dag voor verloren liters, dus haal je moersleutel boven en repareer ze nu meteen.

  Sociale Samenwerking

  Wist je dat, als we op het huidig tempo doorgaan, er in 2050 meer plastic dan vis in de oceanen zal zitten? Elke minuut gaat er een vuilniswagen aan plastic de oceaan in - dat is 8 miljoen ton per jaar.

  Collection Center

  Indola decided to ACT NOW! en is een sociale samenwerking aangegaan met de Plastic Bank - die een revolutie teweegbrengt in de wereldwijde recycleringssystemen door het verzamelen van plastic uit het milieu en het te recycleren tot grondstoffen.

  • Dankzij deze samenwerking worden voor elk verkocht ACT NOW! product 2 plastic flessen uit het milieu ingezameld.
  • Binnen 1 jaar komt dit neer op een schatting van 1,5 miljoen plastic flessen die worden ingezameld uit het milieu.
  • Lees hier meer over de Plastic Bank

  Elektriciteit

  Kapsalons zijn één van de meest energieverbruikende onder de kleine bedrijven, wat zowel financiële kosten als een impact op het milieu met zich meebrengt.

  Wist je dat? Een paar feiten over elektriciteit:

  Feit #1 - 1 salon verbruikt ongeveer 40.000 kWh elektriciteit per jaar.

  Feit #2 - Als je de temperatuur met 1°C verlaagt, verminder je jouw jaarlijkse verwarmingsrekening met ongeveer 10%.

  Feit #3 - LED-lampen zijn duurder, maar ze verbruiken veel minder energie dan standaardlampen en gaan ongeveer 60 keer langer mee.

  Smart Tips

  #1 - Zet het uit

  Stop met het onnodig verbruiken van energie en geld door eenvoudigweg alle krul- en stijltangen, föhns en alle lichten uit te schakelen wanneer je ze niet gebruikt.

  #2 - Zet een stap

  Naar bewegingssensorverlichting. Installeer deze in toilet en wachtruimtes, zodat deze alleen aangaan wanneer nodig is.

  #3 - Zijn je lich­ten aan, maar is er nie­mand in de sa­lon?

  Schakel alle elektrische apparatuur uit, inclusief: computers, kopieerapparaten en koffiezetapparaten aan het eind van de dag.

  #4 - Schit­te­r­end idee

  LED-lampen zijn de marathonlopers van lampen - die gemiddeld tot 25.000 uur meegaan. Ze zijn misschien niet geschikt voor werkstations waar je meer natuurlijk licht wilt om te kleuren, maar gebruik deze LED kampioenen bij de kassa en in je back office.

  Upcycle

  Wist je dat slechts 14% van het afval wordt gerecycled? De rest wordt achtergelaten om onze natuurlijke omgeving te vervuilen. Doe nu met ons mee en ontdek wat je kunt doen om beter te recyclen en te upcyclen!

  Wist je dat? Een paar feiten over plastic: 

  Feit #1 - 8 miljoen ton plastic komt jaarlijks in onze oceanen terecht - dat is één vuilniswagen per minuut. Er wordt geschat dat het 450 jaar duurt voordat een plastic fles op de vuilnisbelt afgebroken wordt.

  Feit #2 - Op dit tempo zal er in 2050 meer plastic dan vis aanwezig zijn in de oceanen.

  Smart Tips

  #1 - Haal het uit el­ka­ar

  Draaien, trekken, sorteren - zing deze kleine mantra terwijl je alle pompen, deksels en doppen van jouw lege verpakkingen sorteert en jouw recycling versnelt.

  #2 - Maak een scho­ne start

  Zorg dat je bij het recyclen lege flessen uitspoelt voordat je ze weg gooit in de juiste prullenbak.

  #3 - Slam dunk

  Recycle in de juiste bak! Als je elke keer de juiste vuilbak gebruikt, verminder je de hoeveelheid afval op stortplaatsen en in de oceanen - en draag je bij aan het behoud van de kostbare bronnen van de aarde.

  Klimaat

  Een toename van CO2 in de atmosfeer veroorzaakt de opwarming van de aarde en is de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering. Om de stijging van de temperatuur op aarde te verminderen, benadrukken wetenschappers de noodzaak om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

  Wist je dat? Een paar feiten over het klimaat:

  Feit #1 - De vermindering van de vervuiling tijdens de corona-lockdown liet zien hoe snel het milieu zich kan herstellen. De EU registreerde een vermindering van 58% van de dagelijkse koolstofuitstoot.

  Feit #2 - Fietsen heeft directe voordelen: Je doet een work-out in de buitenlucht en vermindert de uitstoot van gassen - dus waarom zou je aan het einde van een werkdag de auto niet even laten staan en op de fiets stappen!

  Smart Tips

  #1 - Give your sa­lon shades

  Iedereen ziet er cooler uit in een zonnebril - zelfs jouw salon - dus tint jouw ramen om UV-stralen tegen te houden en jouw salon cooler te houden, waardoor er minder airconditioning nodig is.

  #2 - Een een­mans­pro­test heeft een we­reld­wi­j­de kli­maa­t­re­vo­lu­tie te­weeg­ge­bracht!

  Greta Thunberg is een jonge klimaatactiviste, die de 'School Strike for Climate'-protesten in Zweden heeft opgestart. Het promoten van #fridaysforfuture met studenten van over de hele wereld om politici en bedrijven te vragen actie te ondernemen tegen de klimaatverandering.* No One Is Too Small to Make a Difference!

  Groen

  Ontdek hoe je GROEN kunt toevoegen aan jouw salon! Verhoog het zuurstofgehalte in je salon met natuurlijke oplossingen.

  Wist je dat?

  Feit #1 - Zuurstof is noodzakelijk voor al het menselijk en dierlijk leven op deze planeet. Helaas neemt het zuurstofgehalte wereldwijd langzaam af als gevolg van de verbranding van fossiele brandstoffen en de daaruit voortvloeiende uitstoot van koolstofdioxide. Dit betekent dat de zuurstoftoevoer van de aarde voortdurend moet worden aangevuld, een taak die door planten* wordt uitgevoerd.

  Smart Tips

  #1 - Green me­ans GO!

  Maak van jouw salon een oase door waar mogelijk potplanten toe te voegen. Ze verhogen niet alleen het zuurstofgehalte, maar kunnen ook chemicaliën in de lucht zuiveren - is de natuur niet geweldig?

  #2 - Geen gro­ene vin­gers? Geen pro­bleem!

  Er zijn veel planten die weinig onderhoud vergen en ook nog eens extra voordelen hebben, zoals Aloë Vera. Je kan een van de sappige bladeren afknippen en pure gel uitknijpen om de huid te kalmeren of toe te voegen aan jouw drinkwater voor een Vitamine E-kick.

  #3 - Zet deze op je nacht­kas­t­je!

  De Gerbera Daisy onderscheidt zich door zijn vermogen om 's nachts een hoog zuurstofgehalte te produceren en tegelijkertijd schadelijke chemicaliën, zoals benzeen en trichloorethyleen, te verwijderen. Gunstig voor mensen die lijden aan slaapapneu en ademhalingsstoornissen.

  Recycle haar

  Menselijk haar wordt vaak beschouwd als afval en wordt weggegooid. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Haar kan worden gerecycled - en je kan er zelfs een beetje winst mee maken- dus gooi het niet weg. In 2010 exporteerde India ongeveer 1 miljoen kg menselijk haar en producten - ter waarde van 238 miljoen dollar.

  Wist je dat? Een paar feiten over haar recyclen

  Feit #1 - Handen omhoog als je wist dat haar een natuurlijke superheld kan zijn. Wel, het is waar, omdat haar op natuurlijke wijze olie absorbeert, dus alle haren die je van jouw salonvloer veegt, kunnen worden gebruikt om gemorste olie op zee op te ruimen.

  Feit #2 - Haar als meststof? Ja! Haren kunnen zelfs worden begraven in de grond voor ontbinding om natuurlijke goede mest te krijgen.

  Smart Tips

  #1 - Heads up

  Verkoop het haar van afgeknipte staarten om de meest natuurlijke pruiken, haarextensies, wimpers te maken.

  #2 - Hair for good

  Omdat elk beetje helpt in de strijd tegen kanker, doneer geknipte lengtes aan lokale kanker fondsen die pruiken kunnen maken voor patiënten die een behandeling ondergaan.

  Print

  Ontdek hoe je bomen kunt beschermen en hoe je papier duurzaam kunt gebruiken.

  Wist je dat?

  Feit #1 - 1 boom bevat 16,67 pakken kopieerpapier, dat is 8,333 vellen.

  Smart Tips

  #1 - Ga terug naar de bron

  Heel veel papier is afkomstig van FCS-gecertificeerde of duurzame bronnen. Er is daarom geen excuus is om geen duurzaam papier te vinden waarmee je je boodschap kunt overbrengen - you're a planet champion!

  #2 - Toon jouw onuit­wis­ba­re waar­den

  Door te printen met inkt dat vrij is van minerale oliën. Nu kun je in elke tint groen zijn!

  Wassen

  Wassen? Natuurlijk! Ontdek meer natuurlijke en duurzame manieren om de was te doen.

  Wist je dat? Een paar feiten over het wassen:

  Feit #1 - Het lijkt misschien vreemd, maar wassen met koud water in de machine is eigenlijk beter voor het verwijderen van vlekken van witte shirts, omdat warm water de vlek kan verzegelen.

  Feit #2 - Witte azijn is een natuurlijke vlekkenverwijderaar die gebruikt kan worden bij het wassen van witte t-shirts, jeans, enz.

  Smart Tips

  #1 - Load up

  Start je wasmachine niet voordat het helemaal vol zit met handdoeken.

  #2 - Cool down

  Het wassen van kleren op 30°C bespaart niet alleen energie voor een betere omgeving - het is ook beter voor jouw kleren.

  #3 - Chill out

  Als je absoluut een warme wasbeurt moet doen (wees eerlijk!) zet dan het spoelprogramma op koud.

  Koos van der Beek is officieel Indola partner.

  Filter
  17 producten
  • Een 11 voor service
  • Alles voor elke kapper
  • Alleen voor professionals

  Overige categorieën in Merken

  Indola Act Now!

  ACT NOW! & gebruik duurzame producten!

  De vegan ACT NOW! lijn combineert prestaties met een doel door middel van state-of-the-art formules, duurzame verpakkingen en een sociale samenwerking met de Plastic Bank.

  State-of-the-Art Formules

  Indola neemt haar duurzaamheidsmissie ten harte en heeft haar formules met bijzondere integriteit ontwikkeld. Deze formules zijn:

  Vegan

  & bevatten hoogwaardige, plantaardige vervangers zoals Guar Derivaat en Zonnebloemzaad Wax.

  Vrij-van

  sulfaten, siliconen, parabenen, minerale oliën, kunstmatige kleurstoffen & bevatten zorgvuldig geselecteerde, natuurlijke ingrediënten, zoals Aloë Vera blad-extract, koud geperste Avocado-olie of Sheaboter om perfecte professionele prestaties te garanderen.

  Indola ACT NOW!Duurzame verpakking

  Wist je dat slechts 14% van de jaarlijkse 2,12 miljard ton afval wordt gerecycleerd? Met ACT NOW! wil Indola de hoeveelheid afval verminderen door gebruik te maken van gerecycleerde & recycleerbare verpakkingen:

  • recycleerbaar
  • gemaakt van tot 97 % gerecycleerd plastic
  • voor sommige verpakkingen varieert de gerecycleerde inhoud van 25-50%. De beschikbaarheid en de esthetiek van deze materialen zijn nog steeds een uitdaging.

  Hiernaast zie je waar de ACT NOW! producten van gemaakt zijn.

  See how YOU can ACT NOW!

  Meer weten wat je kunt doen voor onze planeet? Bekijk hier de duurzaamheidshacks voor jouw salon!

  Smart Tips over Recycleren

  #1 - Verdeel in verschillende componenten door pompen, deksels en doppen te verwijderen alvorens weg te gooien.

  #2 - Spoel de lege potten en flessen uit.

  #3 - Gooi het in je recycleerbak! Zo gemakkelijk is het om te helpen afval te verminderen!

  ACT NOW! en maak jouw salon duurzaam

  Jouw reis naar een milieuvriendelijker salon begint nu! Ontdek hieronder wat jij kunt doen.

  Water

  Als kapper verbruik je veel water - ongeveer 60 - 350 liter per uur, de kleur uitspoelen, de haren wassen en materiaal reinigen. Vermenigvuldigd met 6 - 12 klanten per dag, per kapper, je kan je het probleem voorstellen.

  Wist je dat? Een paar feiten over water:

  Feit #1 - Ongeveer 785 miljoen mensen leven zonder beschikbaarheid van veilig water.

  Feit #2 - Een douche van 5 minuten verbruikt ongeveer 80 liter water.

  Feit #3 - Een kraan of douche die 60 druppels lekt per minuut, verspilt 21 liter, per dag.

  Smart Tips

  #1 - Wees een warm­wa­ter-su­per­held

  Installeer een thermostatische ééngreepsmengkraan in jouw salon (met een stroomsnelheid van 5 liter/minuut) en geniet van het gevoel van kracht! Waardoor je temperatuurregeling nauwkeuriger zal zijn en je tot maar liefst 70% kan besparen op water.

  #2 - Elke drup­pel telt

  Maak een eind aan druppende kranen. Ze zorgen elke dag voor verloren liters, dus haal je moersleutel boven en repareer ze nu meteen.

  Sociale Samenwerking

  Wist je dat, als we op het huidig tempo doorgaan, er in 2050 meer plastic dan vis in de oceanen zal zitten? Elke minuut gaat er een vuilniswagen aan plastic de oceaan in - dat is 8 miljoen ton per jaar.

  Collection Center

  Indola decided to ACT NOW! en is een sociale samenwerking aangegaan met de Plastic Bank - die een revolutie teweegbrengt in de wereldwijde recycleringssystemen door het verzamelen van plastic uit het milieu en het te recycleren tot grondstoffen.

  • Dankzij deze samenwerking worden voor elk verkocht ACT NOW! product 2 plastic flessen uit het milieu ingezameld.
  • Binnen 1 jaar komt dit neer op een schatting van 1,5 miljoen plastic flessen die worden ingezameld uit het milieu.
  • Lees hier meer over de Plastic Bank

  Elektriciteit

  Kapsalons zijn één van de meest energieverbruikende onder de kleine bedrijven, wat zowel financiële kosten als een impact op het milieu met zich meebrengt.

  Wist je dat? Een paar feiten over elektriciteit:

  Feit #1 - 1 salon verbruikt ongeveer 40.000 kWh elektriciteit per jaar.

  Feit #2 - Als je de temperatuur met 1°C verlaagt, verminder je jouw jaarlijkse verwarmingsrekening met ongeveer 10%.

  Feit #3 - LED-lampen zijn duurder, maar ze verbruiken veel minder energie dan standaardlampen en gaan ongeveer 60 keer langer mee.

  Smart Tips

  #1 - Zet het uit

  Stop met het onnodig verbruiken van energie en geld door eenvoudigweg alle krul- en stijltangen, föhns en alle lichten uit te schakelen wanneer je ze niet gebruikt.

  #2 - Zet een stap

  Naar bewegingssensorverlichting. Installeer deze in toilet en wachtruimtes, zodat deze alleen aangaan wanneer nodig is.

  #3 - Zijn je lich­ten aan, maar is er nie­mand in de sa­lon?

  Schakel alle elektrische apparatuur uit, inclusief: computers, kopieerapparaten en koffiezetapparaten aan het eind van de dag.

  #4 - Schit­te­r­end idee

  LED-lampen zijn de marathonlopers van lampen - die gemiddeld tot 25.000 uur meegaan. Ze zijn misschien niet geschikt voor werkstations waar je meer natuurlijk licht wilt om te kleuren, maar gebruik deze LED kampioenen bij de kassa en in je back office.

  Upcycle

  Wist je dat slechts 14% van het afval wordt gerecycled? De rest wordt achtergelaten om onze natuurlijke omgeving te vervuilen. Doe nu met ons mee en ontdek wat je kunt doen om beter te recyclen en te upcyclen!

  Wist je dat? Een paar feiten over plastic: 

  Feit #1 - 8 miljoen ton plastic komt jaarlijks in onze oceanen terecht - dat is één vuilniswagen per minuut. Er wordt geschat dat het 450 jaar duurt voordat een plastic fles op de vuilnisbelt afgebroken wordt.

  Feit #2 - Op dit tempo zal er in 2050 meer plastic dan vis aanwezig zijn in de oceanen.

  Smart Tips

  #1 - Haal het uit el­ka­ar

  Draaien, trekken, sorteren - zing deze kleine mantra terwijl je alle pompen, deksels en doppen van jouw lege verpakkingen sorteert en jouw recycling versnelt.

  #2 - Maak een scho­ne start

  Zorg dat je bij het recyclen lege flessen uitspoelt voordat je ze weg gooit in de juiste prullenbak.

  #3 - Slam dunk

  Recycle in de juiste bak! Als je elke keer de juiste vuilbak gebruikt, verminder je de hoeveelheid afval op stortplaatsen en in de oceanen - en draag je bij aan het behoud van de kostbare bronnen van de aarde.

  Klimaat

  Een toename van CO2 in de atmosfeer veroorzaakt de opwarming van de aarde en is de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering. Om de stijging van de temperatuur op aarde te verminderen, benadrukken wetenschappers de noodzaak om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

  Wist je dat? Een paar feiten over het klimaat:

  Feit #1 - De vermindering van de vervuiling tijdens de corona-lockdown liet zien hoe snel het milieu zich kan herstellen. De EU registreerde een vermindering van 58% van de dagelijkse koolstofuitstoot.

  Feit #2 - Fietsen heeft directe voordelen: Je doet een work-out in de buitenlucht en vermindert de uitstoot van gassen - dus waarom zou je aan het einde van een werkdag de auto niet even laten staan en op de fiets stappen!

  Smart Tips

  #1 - Give your sa­lon shades

  Iedereen ziet er cooler uit in een zonnebril - zelfs jouw salon - dus tint jouw ramen om UV-stralen tegen te houden en jouw salon cooler te houden, waardoor er minder airconditioning nodig is.

  #2 - Een een­mans­pro­test heeft een we­reld­wi­j­de kli­maa­t­re­vo­lu­tie te­weeg­ge­bracht!

  Greta Thunberg is een jonge klimaatactiviste, die de 'School Strike for Climate'-protesten in Zweden heeft opgestart. Het promoten van #fridaysforfuture met studenten van over de hele wereld om politici en bedrijven te vragen actie te ondernemen tegen de klimaatverandering.* No One Is Too Small to Make a Difference!

  Groen

  Ontdek hoe je GROEN kunt toevoegen aan jouw salon! Verhoog het zuurstofgehalte in je salon met natuurlijke oplossingen.

  Wist je dat?

  Feit #1 - Zuurstof is noodzakelijk voor al het menselijk en dierlijk leven op deze planeet. Helaas neemt het zuurstofgehalte wereldwijd langzaam af als gevolg van de verbranding van fossiele brandstoffen en de daaruit voortvloeiende uitstoot van koolstofdioxide. Dit betekent dat de zuurstoftoevoer van de aarde voortdurend moet worden aangevuld, een taak die door planten* wordt uitgevoerd.

  Smart Tips

  #1 - Green me­ans GO!

  Maak van jouw salon een oase door waar mogelijk potplanten toe te voegen. Ze verhogen niet alleen het zuurstofgehalte, maar kunnen ook chemicaliën in de lucht zuiveren - is de natuur niet geweldig?

  #2 - Geen gro­ene vin­gers? Geen pro­bleem!

  Er zijn veel planten die weinig onderhoud vergen en ook nog eens extra voordelen hebben, zoals Aloë Vera. Je kan een van de sappige bladeren afknippen en pure gel uitknijpen om de huid te kalmeren of toe te voegen aan jouw drinkwater voor een Vitamine E-kick.

  #3 - Zet deze op je nacht­kas­t­je!

  De Gerbera Daisy onderscheidt zich door zijn vermogen om 's nachts een hoog zuurstofgehalte te produceren en tegelijkertijd schadelijke chemicaliën, zoals benzeen en trichloorethyleen, te verwijderen. Gunstig voor mensen die lijden aan slaapapneu en ademhalingsstoornissen.

  Recycle haar

  Menselijk haar wordt vaak beschouwd als afval en wordt weggegooid. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Haar kan worden gerecycled - en je kan er zelfs een beetje winst mee maken- dus gooi het niet weg. In 2010 exporteerde India ongeveer 1 miljoen kg menselijk haar en producten - ter waarde van 238 miljoen dollar.

  Wist je dat? Een paar feiten over haar recyclen

  Feit #1 - Handen omhoog als je wist dat haar een natuurlijke superheld kan zijn. Wel, het is waar, omdat haar op natuurlijke wijze olie absorbeert, dus alle haren die je van jouw salonvloer veegt, kunnen worden gebruikt om gemorste olie op zee op te ruimen.

  Feit #2 - Haar als meststof? Ja! Haren kunnen zelfs worden begraven in de grond voor ontbinding om natuurlijke goede mest te krijgen.

  Smart Tips

  #1 - Heads up

  Verkoop het haar van afgeknipte staarten om de meest natuurlijke pruiken, haarextensies, wimpers te maken.

  #2 - Hair for good

  Omdat elk beetje helpt in de strijd tegen kanker, doneer geknipte lengtes aan lokale kanker fondsen die pruiken kunnen maken voor patiënten die een behandeling ondergaan.

  Print

  Ontdek hoe je bomen kunt beschermen en hoe je papier duurzaam kunt gebruiken.

  Wist je dat?

  Feit #1 - 1 boom bevat 16,67 pakken kopieerpapier, dat is 8,333 vellen.

  Smart Tips

  #1 - Ga terug naar de bron

  Heel veel papier is afkomstig van FCS-gecertificeerde of duurzame bronnen. Er is daarom geen excuus is om geen duurzaam papier te vinden waarmee je je boodschap kunt overbrengen - you're a planet champion!

  #2 - Toon jouw onuit­wis­ba­re waar­den

  Door te printen met inkt dat vrij is van minerale oliën. Nu kun je in elke tint groen zijn!

  Wassen

  Wassen? Natuurlijk! Ontdek meer natuurlijke en duurzame manieren om de was te doen.

  Wist je dat? Een paar feiten over het wassen:

  Feit #1 - Het lijkt misschien vreemd, maar wassen met koud water in de machine is eigenlijk beter voor het verwijderen van vlekken van witte shirts, omdat warm water de vlek kan verzegelen.

  Feit #2 - Witte azijn is een natuurlijke vlekkenverwijderaar die gebruikt kan worden bij het wassen van witte t-shirts, jeans, enz.

  Smart Tips

  #1 - Load up

  Start je wasmachine niet voordat het helemaal vol zit met handdoeken.

  #2 - Cool down

  Het wassen van kleren op 30°C bespaart niet alleen energie voor een betere omgeving - het is ook beter voor jouw kleren.

  #3 - Chill out

  Als je absoluut een warme wasbeurt moet doen (wees eerlijk!) zet dan het spoelprogramma op koud.

  Koos van der Beek is officieel Indola partner.

  Indola Act Now!
  //BOTSONIC CODE