Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
0

1 order = 1 boom | meer weten ?

0
Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals

1 order = 1 boom | meer weten ?

Door Corine Kerkvliet , 21 januari 2018

BLOG #6: Dé 7 beste tips voor het perfecte bruidskapsel!

Tip #1: Krijg helder wat voor soort bruiloft het is

Een van de belangrijkste aspecten is niet alleen de stijl van de vrouw of van de jurk, maar ook wat voor een soort bruiloft is. Is het formeel of juist informeel? Speelt de ceremonie zich af op het strand, dan is het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met zand en wind. Is het een bohemien bruiloft kies dan voor vlechten en lange haren. Bij een klassieke bruiloft past een opgestoken en gladgestreken kapsel mooi en bij een informele bruiloft is een rommelige knot misschien wel helemaal te gek. Om een duidelijk beeld te krijgen kan je als haarstylist vragen of de bruid haar moodboard voor de bruiloft mee brengt. Zo zie je ook direct het kleurschema, de stijl en de wensen van het bruidspaar. 

Tip #2: Laat de bruid van tevoren voldoende inspiratie opdoen

Het scheelt jou als kapper veel tijd wanneer de bruid in grote lijnen al weet wat zij wilt op haar grote dag. Geef de bruid de opdracht om voor jullie eerste afspraak inspiratie op te doen en afbeeldingen mee te brengen. Wat ook geschikt is om een moodboard met kapsels en haarstijlen te maken op Pinterest. Laat de bruid foto's van kapsels verzamelen die ze mooi vind, die zij bij zichzelf vind passen en waar ze zich fijn bij voelt. 

Tip #3: Laat de bruid out of the box denken

Er is vaak zoveel meer mogelijk dan de klant in eerste instantie zou denken. Heeft zij dun haar? Met de juiste kappersbenodigdheden en technieken creëer jij als kapper de juiste volume. Heeft de bruid kort haar? Er is altijd de mogelijkheid om met clip-in extensions te werken! Aangezien de bruid deze kan hergebruiken is het de investering meer dan waard.

Tip #4: Plan een proefsessie

De volgende stap is het plannen van de proefsessie. Om stress bij de bruid (en bij jou) te voorkomen plan je deze meestal minimaal 1 maand van tevoren in. Stel voor dat de bruid haar zus of een vriendin mee neemt zodat ze kan overleggen. Zo wordt het ook direct een feestelijke aangelegenheid! 

Zorg ervoor dat de bruid haar sluier, haarsieraden en haaraccessoires mee neemt zodat je op de grote dag niet voor verassingen komt te staan. Kiest de bruid voor een bohemien bruiloft en draagt ze een verse bloemenkrans op de dag zelf? Stel dan voor dat ze een 'neppe' bloemenkrans of andere bloemen mee brengt om het kapsel zo realistisch mogelijk te maken. 

Vergeet naast de esthetische aspecten ook niet de praktische aspecten van bijvoorbeeld de jurk. Heeft de jurk bijvoorbeeld een uitdagend rugdecolleté? Of is het een hooggesloten jurk met kraaltjes waar loshangende haren in verstrikt kunnen raken?

Tip #5: Plan de grote dag goed in

Tijdens de proefsessie van het bruidskapsel is het raadzaam om direct de planning voor de ochtend/middag van de bruiloft te maken. Houdt er als kapper rekening mee dat er veel onvoorziene gebeurtenissen kunnen zijn én dat er nog voldoende tijd na het kapsel over blijft voor de bruid om haar tanden te poetsen, de laatste lippenstift aan te brengen en nog even naar het toilet te gaan. Je wilt niet dat het kapsel prachtig is maar de bruid alsnog gestresst raakt.

Tip #6: Laat de bruid haar haren goed verzorgen

De proefsessie was een succes, het kapsel is bepaald en dan breekt de grote dag aan. Om ervoor te zorgen dat de bruid de dag zelf mooie glanzende haren heeft kan je haar adviseren om de week voor de bruiloft het haar extra te verzorgen. Raad haar tijdens de proefsessie het juiste haarmasker en serum aan die past bij het haartype. De mooiste kapsels beginnen immers met glanzende en gezonde haren.

Tip #7: Zorg dat ze jou als kapper niet vergeet

Een laatste én leuke tip: maak een klein pakketje voor de bruid met wat schuifjes en een klein busje haarlak wat zij gedurende de dag bij zich kan dragen. Zo kan zij aan het begin van de avond haar kapsel nog wat bijwerken. Een (kleine) service als dit zal zij zeker waarderen en ervoor zorgen dat ze jou nog meer gaat aanraden bij haar vriendinnen die gaan trouwen! 

//BOTSONIC CODE