Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
0

1 order = 1 boom | meer weten ?

0
Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals

1 order = 1 boom | meer weten ?

25 augustus 2023

Deepco met de CG-methode en producten van Kiki Curls

Tegenwoordig lezen we allemaal steeds meer over de verzorging van ons haar. Zo ook over de krullen methode, ofwel de CG-methode. De CG-methode, wat staat voor de Curly Girl methode, gaat dieper in op de verzorging en styling van jouw krullen.
Als je start met de methode gebruik je alleen nog maar CG proof producten. Dit betekent dat je haarverzorging vrij is van sulfaten, mineraal oliën, siliconen, wax en uitdrogende alcohol. En daar komt nu een nieuw onderdeel bij kijken: de genoemde Deepco.

Wat is Deepco?

Deepco staat voor "deep conditioner” en betekend dat je een conditioner gebruikt die meer doet dan een eenmalige verzorging tijdens het wassen. Je gebruikt jouw conditioner als een soort haarmasker voor nog intensere voeding en hydratatie van jouw krullen. Zie het Deepco product als een haarmasker dat jouw krullen optimale voeding geeft, glans creëert en zorgt voor de vochtbalans in jouw krullen, maar dan allemaal net een stap verder. Je kunt het zien als een soort van extra treatment om droog en beschadigd krullend haar weer te herstellen. 

Hoe werkt een Deepco?

Je gebruikt de Deepco techniek voor de beste werking op de volgende manier:

  • Breng je Deepco product (conditioner voor jouw krullen) na het wassen aan op drijfnat haar;
  • Laat het zo’n 20-30 minuten intrekken. Wacht de tijd af door bijvoorbeeld een douchemuts of plastic zak over jouw krullen te trekken. Daaroverheen kan je nog een handdoek doen. Op deze manier creëer je warmte en dat zorgt ervoor dat het product nog beter intrekt. 
  • Spoel na de inwerktijd, het product uit te haren. Het liefst met koud water, zodat jouw haarschubben zullen sluiten.
  • Werk daarna jouw stylingsroutine af met bijvoorbeeld een fijne krullencrème en/of serum.

Welke producten gebruik ik?

Wil jij de CG methode toepassen om jouw krullen nog beter te verzorgen en te stylen? Dan hebben wij de ideale lijn voor jou: Kiki Curls!
Kiki Curls is een prachtige lijn waarin de Curly Girl methode, en ook Deepco, veel voorkomt. De producten zijn ontworpen om jouw krullen niet alleen te verzorgen, maar nog beter te ondersteunen dan de gemiddelde shampoo.

Met de Kiki Curls #1 gebruik je de cleanere als eerste stap in het wasproces. Daarna gebruik je de Kiki Curls #2 als haarmasker voor jouw Deepco routine. De wasbeurt sluit je af met Kiki Curls #3, een krullencrème die zorgt voor de perfecte afwerking van jouw krullen (of Kiki Curls #4 als jouw krullen een stevige hold nodig hebben).
Maak van de Kiki Curls #2 een fijne leave in spray om jouw krullen een touch up te geven tussen de wasbeurten door.

De verschillende stappen van het Kiki Curls proces zijn eventueel verkrijgbaar in deze handige boxset waar je gratis een krullenkam bij krijgt!

Dirty Deepco

Heb je wat fijner haar met prachtige krullen? Misschien is de Dirty Deepco dan meer iets voor jou. Dit kan je doen door het masker eens in de 2 of 3 weken te gebruiken, of je brengt het haarmasker aan op licht vochtig tot droog haar voordat je jouw krullen gaat wassen. 

Dit werkt op de volgende manier:

  • Breng het masker aan op droog of licht vochtig haar;
  • Laat het minimaal 10 tot 30 minuten intrekken;
  • Spoel het vervolgens geheel uit;
  • Breng de shampoo aan en spoel het vervolgens geheel uit;
  • Breng vervolgens de conditioner aan, en spoel het geheel uit;
  • Vervolg je routine met je leave-in (Kiki Curls #2) en stylers (Kiki Curls #3 of #4)!

Het is handig om hiermee te experimenteren wat het voor jouw krullen kan doen.

Ga jij deze Deepco proberen met Kiki Curls? We zijn benieuwd naar jouw resultaten, deel ze vooral met ons via social media!

//BOTSONIC CODE