Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
0

1 order = 1 boom | meer weten ?

0
Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals

1 order = 1 boom | meer weten ?

28 mei 2024

Houd je scheerkwast in topconditie met deze tips

Een goede scheerkwast is een essentieel onderdeel van een traditionele natte scheerbeurt. Om ervoor te zorgen dat je scheerkwast lang meegaat en optimaal blijft presteren, is regelmatig onderhoud cruciaal. In dit blogbericht delen we enkele eenvoudige maar effectieve tips om je scheerkwast (van bijvoorbeeld Omega) in topconditie te houden.

1. Het eerste gebruik: voorbereiden van je nieuwe scheerkwast

Wanneer je een nieuwe scheerkwast aanschaft, is het belangrijk om deze goed voor te bereiden voor het eerste gebruik. Spoel de kwast grondig uit met warm water om eventuele stof- of fabrieksresten te verwijderen. Laat de kwast vervolgens een nacht weken in een mengsel van warm water en een milde shampoo (zoals de Imago 0.0) of scheerzeep. Dit helpt om de haren zachter te maken en eventuele onzuiverheden te verwijderen.

2. Dagelijks onderhoud: spoelen en drogen

Na elke scheerbeurt is het essentieel om je scheerkwast grondig uit te spoelen. Gebruik warm water om alle zeepresten uit de haren te verwijderen. Knijp voorzichtig het overtollige water uit de kwast, maar trek niet aan de haren, dit kan de kwast beschadigen.

Een goede droogtechniek is cruciaal. Schud de kwast voorzichtig om het resterende water eruit te krijgen en veeg de haren daarna droog met een schone handdoek. Plaats de kwast vervolgens op een scheerkwasthouder met de haren naar beneden gericht. Dit zorgt ervoor dat het water uit de basis van de kwast kan weglopen, wat schimmelvorming voorkomt en de levensduur van de kwast verlengt.

3. Wekelijks onderhoud: grondige reiniging

Naast het dagelijkse spoelen, is het verstandig om je scheerkwast wekelijks grondig te reinigen. Dit doe je door de kwast te laten weken in een mengsel van warm water en een milde scheerzeep of borstelreiniger. Laat de kwast ongeveer 10-15 minuten weken en spoel hem daarna goed uit met warm water. Dit verwijdert diepgewortelde zeepresten en vuil.

4. Tips voor langdurig gebruik

  • Vermijd heet water: Gebruik altijd warm in plaats van heet water, aangezien heet water de haren en de lijm van de kwast kan beschadigen.
  • Gebruik een milde zeep: Sterke schoonmaakmiddelen kunnen de haren van de kwast uitdrogen en beschadigen. Kies daarom voor een milde scheerzeep of borstelreiniger. Wij raden de Imago 0.0 aan omdat hier de 26 meest voorkomende allergieën niet in zit, waardoor jouw kwast bij veel klanten goed te gebruiken is zonder irritaties)
  • Voorkom schimmels: Zorg ervoor dat je kwast altijd volledig droogt tussen gebruik door. Bewaar de kwast op een goed geventileerde plaats en zorg dat hij vrij staat van andere producten. Zo blijft de kwast niet alleen schoon en schimmelvrij, maar ook goed in model.
  • Vermijd agressief borstelen: Wees voorzichtig tijdens het schoonmaken en spoelen om te voorkomen dat de haren uitvallen of breken. Zo behoud je de kwaliteit en gaat jouw scheerkwast tijdenlang mee!

5. Investeer in goede kwaliteit

Een kwalitatieve scheerkwast, gemaakt van natuurlijke haren van dassenhaar of varkenshaar zoals de scheerkwasten van Omega, biedt niet alleen een betere scheerervaring maar gaat ook langer mee bij goed onderhoud. Investeer in een goede kwast en behandel deze met zorg voor jarenlang scheerplezier.

Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, zorg je ervoor dat je scheerkwast in optimale conditie blijft en je elke dag kunt genieten van een perfect gladde scheerbeurt. Jouw tevredenheid staat immers bij ons voorop en we willen ervoor zorgen dat je het meeste uit jouw scheerkwast haalt. Sterker nog, het is noodzakelijk om jouw kwast goed te onderhouden om de kwaliteit te waarborgen. Het is belangrijk op te merken dat indien de kwast niet correct wordt bewaard of onderhouden, dit de garantie laat vervallen.
Mocht je nog vragen hebben over het onderhoud van jouw scheerkwast, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar om je te helpen.

Happy shaving!