Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
0

Werken als Kapper Enquete '24 DOE MEE! Direct 10% korting!

0
Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals

Werken als Kapper Enquete '24 DOE MEE! Direct 10% korting!

Door Corine Kerkvliet , 4 april 2018

BLOG #13: EEN ONTSPANNEND SCHEERRITUEEL IN 5 STAPPEN

Je zou het bijna beschouwen als iets van vroeger, goed scheren. Welke man vertelt er vandaag nog heerlijk lang te hebben genoten van zijn scheerbeurt eerder die ochtend? Zonde! Goed scheren is zo fijn.
Met onderstaande slappen breng je de oude kunst weer tot leven! 

 

Stap #1: De warme handdoek

Een goede voorbereiding is het halve werk, dit geldt zeker ook voor het scheren! Met het aanbrengen van een warme handdoek bereid je huid en haar voor op het scheren. Houde handdoek onder de hete kraan, wring deze uit en leg de handdoek over de baard heen. Laat de handdoek een tijdje rusten en geniet ervan! Waarom hoor ik je denken?

De warmte in combinatie met het vocht zorgen ervoor dat de porien open gaan staan. De haren van de baard worden zachter en dikker. Dit helpt enorm tijdens het scheren. De barbier besprenkeld de handdoek vaak met wat baardolie of scheerolie. Deze essentieel oliën verzorgen de huid en de haren en geven je nog wat extra ontspanning. 

 

Stap #2: Pre-shave behandeling

Stap 2 is het inzepen van de baard voor het scheren. Tijdens deze behandeling worden de haren gemasseerd met een baardolie of scheerolie. De haren van de baard worden hierdoor zachter, waardoor ze beter af te scheren zijn. 

 

Stap #3: Inzepen van de baard

Het inzepen van de baard doe je met een scheerkwast, scheercreme of shaving cream. Laat de scheerkwast hierbij met ronddraaiende bewegingen over je huid gaan, zodat je de haren vanaf alle kanten insmeert. Doordat het schuim vrij komt bij het inzepen houdt het vocht vast. Vocht zorgt ervoor dat de haren van de baard zachter en dikker worden. Hierdoor zijn de haren makkelijker af te scheren. 

 

Stap #4: Scheren

Scheren kan met verschillende soorten scheermessen. De barbier zal waarschijnlijk voor de Straight razor kiezen, maar met deze messen moet je eerst goed oefenen. Je begint met scheren op de plekken waar de haren het zachtst zijn. De bakkebaarden zijn hier een goed voorbeeld van. Hierna werk je voorzichtig naar de hardste haren toe, deze bevinden zich meestal op de kin. Spoel of veeg het scheermes onder het scheren regelmatig schoon. 

 

Stap #5: After Shave

Na het scheren dep je het gezicht met een koude handdoek. Laat de handdoek hierna even op de huid rusten. De porien van de huid zullen hierna sluiten, waardoor vervelende irritaties voorkomen worden. Nadat de huid schoon is van scheerzeep, breng je een after shave aan. After shave verzorgd de huid na het scheren, zodat je er geen trekkerig gevoel aan over houdt. 

Zeg nou zelf, dit klinkt toch als een overheerlijk verwen moment?

Bekijk nu alle scheertoebehoren en scheermessen van Koos van der Beek hier! 

Voor vragen en/of gedegen advies kan je altijd contact met ons opnemen via [email protected] of 033-4946688.

 

Heb je onze vorige blogs al gelezen? Hierin vertellen wij jou alles de nieuwste producten, haartrends en handige weetjes. Lees ze hier! 

//BOTSONIC CODE