Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
0

Werken als Kapper Enquete '24 DOE MEE! Direct 10% korting!

0
Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals

Werken als Kapper Enquete '24 [klantnaam] DOE MEE! Direct 10% korting!

Door Corine Kerkvliet, 1 februari 2018

BLOG #7: Welke stijltang raad jij aan in jouw salon? Onze tips!

TIP #1: Hoe vaak gaat de klant de stijltang gebruiken?

Vraag allereerst aan jouw klant hoe vaak zij de stijltang wilt gaan gebruiken. Is dat dagelijks? Of enkel in de weekenden en voor speciale gelegenheden?

Indien de stijltang vaak wordt gebruikt 

Als de klant aangeeft dat zij de stijltang elke dag of zeker meerdere keren per week gaat gebruiken kan je een stijltang met keramische platen en/of een stijltang met titanium platen aanraden. 

De twee voordelen van keramische en titanium platen zijn de egale verspreiding van warmte en het anti-frizz effect op je haar. Dankzij de egale warmte verspreiding profiteert elke haar op je hoofd van evenveel warmte. Je kunt je voorstellen dat als één plek heel warm wordt en de andere plek niet of nauwelijks, dit niet ten goede komt van het model en de gezondheid van het haar. Daarnaast bevatten dergelijke platen negatieve ionen. Deze zorgen ervoor dat je haar minder statisch (anti-frizz) wordt en gladder wordt. 

Keramische platen zijn wat zachter, goedkoper en prima voor fijn tot normaal haar. Titanium platen zijn steviger, wat duurder en ook geschikt voor dik, stugger en kroeshaar. Professionele stijltangen bevatten meestal titanium platen, omdat ze het meest geschikt zijn voor alle haartypen.

Keramische stijltangen en titanium stijltangen kosten wel wat meer, maar het is het geld dubbel en dwars waard! Bekijk alle stijltangen van Koos van der Beek hier

Indien de stijltang af en toe wordt gebruikt 

Als de klant de stijltang af en toe wil gebruiken (maximaal één keer per week), dan kun je er ook voor kiezen om een ander soort plaat te nemen. Bijvoorbeeld een stijltang met keramische coating. 

Deze coating geeft hetzelfde effect als een keramische plaat, alleen is de kans groter dat de coating na verloop van tijd gaat slijten. En als dat eenmaal gebeurt, wordt je haar blootgesteld aan de onderlaag. Dit kan bijvoorbeeld aluminium zijn. Wordt het haar hieraan blootgesteld? Dan geniet het niet meer van de voordelen als anti-frizz en extra glans. Sterker nog, het haar zal er sneller door beschadigen.

Stijltangen met keramische coating kosten een stuk minder dan stijltangen met 100% keramische of titanium platen. Bekijk alle stijltangen van Koos van der Beek hier

TIP #2: Wat is het haartype van de klant?

Afhankelijk van het haartype, moet de stijltang bepaalde temperaturen aankunnen. De temperaturen van stijltangen variëren tussen de 60°C en 230°C. Soms kun je deze in trappen van 10°C verzetten. Bij een enkele stijltang kan dat ook per 1°C. Deze zijn als het ware 'traploos'. Kijk niet naar het aantal warmtestanden, maar juist naar de gewenste temperatuur. De temperatuur is namelijk gekoppeld aan het haartype. 

Als de klant fijn, dun haar hebt, heeft het haar in de meeste gevallen minder hoge temperaturen nodig. Dun haar neemt warmte sneller op en vormt zich sneller naar de nieuwe vorm: steil haar. In de meeste gevallen is een stijltang die je op 180°C in kunt stellen voldoende voor fijn, dun haar. 

Als je geverfd of beschadigd haar hebt, geldt eigenlijk hetzelfde als bij fijn, dun haar. Een stijltang die je in kunt stellen op 180°C is voldoende. Als kapper kan je het overigens beter afraden om een stijltang op beschadigd haar te gebruiken. 

Als de klant dik, stugger of kroeshaar hebt, heeft het haar in de meeste gevallen juist wat hogere temperaturen nodig. Dik haar neemt warmte minder snel op en vormt zich ook minder snel naar de nieuwe vorm. In de meeste gevallen is een stijltang die je op 220°C in kunt stellen voldoende voor dik en stug haar. 

Ongeacht je type haar, is het als kapper wel raadzaam om een heat protection spray aan te raden zoals de Imago Hair Serum. Hiermee beschermt de klant het haar tegen de hitte van de stijltang. 

TIP #3: Wilt de klant nog meer dan enkel stijlen?

De juiste techniek gecombineerd met het juiste apparaat, maakt dat je naast stijlen, ook krullen en meer volume kunt maken met met de stijltang! Als de klant dit wilt is het noodzakelijk om te kijken of de stijltang afgeronde platen heeft. Dit houdt in dat er een ronding aan de randen zit, zodat het haar niet door een puntige hoek wordt geknikt tijdens het draaien. 

De tweede is of de platen flexibel zijn. Flexibele platen zitten wat losser in de stijltang, waardoor ze meer kunnen bewegen. Dit meebewegen maakt het makkelijker om krullen of slag in het haar te creëren.

TIP #4: Wat voor opties kan een stijltang nog meer hebben?

De meeste dames kiezen de stijltang op basis van de functionaliteit. Het kan natuurlijk wel heel leuk zijn om een stijltang aan te raden die past bij de stijl van de klant, bijvoorbeeld door een bepaalde kleur of motief

Een groot aantal stijltangen heeft een display waar de temperatuur op wordt weergegeven. Maar misschien vind de klant het ook goed genoeg om een stand te kiezen zonder display. Het kiezen van een stand doe je meestal met een druk-, schuif- of draaiknop. 

De lengte van de kabel is vaak ook belangrijk. De meeste stijltangen hebben namelijk een kabel van 3 meter of 2,70 meter. Er zijn ook draadloze stijltangen, ofwel stijltangen op batterij of accu. Hierbij moet de klant er wel rekening mee houden dat de accu altijd opgeladen moet zijn. 

Tot slot hebben veel stijltangen ook een 360 meedraaiende kabel. Wordt de stijltang een slag naar rechts of links gedraaid? Dan draait de kabel mee. Dit gaat slijtage van de stijltang tegen en maakt het gebruik van de stijltang een stuk aangenamer. 

Een functie die ook vaak gewenst is, is Instant Heat. Dit betekent dat wanneer de stijltang wordt aangezet en de juiste temperatuur wordt ingesteld  de platen binnen enkele seconden opgewarmd zijn. Door deze functie is de stijltang snel klaar voor gebruik. 

Bij Koos van der Beek verkopen wij o.a. stijltangen van Babyliss, Cera, Max Pro, Ultron, Efalock en Tondeo

Bekijk alle stijltangen van Koos van der Beek hier