Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  🎄December kraslot cadeau bij €199,-🎁 Lees alles

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Een 11 voor service
  Alles voor elke kapper
  Alleen voor professionals

  🎄December kraslot cadeau bij €199,-🎁 Lees alles

  Door Corine Kerkvliet , 15 februari 2018

  BLOG #8: De paradepaardjes van Kyone

  De Kyone 780 (5,5 & 6,0) & 780T zijn de paradepaardjes in de Kyone collectie. Deze scharen zijn zowel individueel als samen meer dan competitief te noemen.

  Convex snijbladen

  Goede knipscharen hebben convex geslepen bladen en een hol geslepen binnenzijde. 
  Wat is convex hoor ik je denken. Convex is de bolle buitenzijde. Bij de scharen van Kyone heeft deze een hoek van 30 graden. Dit zorgt voor een fijn snijblad en een langdurig scherpe schaar. Ideaal om mee te knippen en te slicen. Hollow ground is de hol geslepen binnenzijde van de bladen van de schaar. Dit voorkomt wrijving en zorgt voor een soepel en stille loop tijdens het knippen en slicen. 

  Kyone 780 knipschaar 

  Deze unieke Japanse schaar is leverbaar in de maten 5,5 & 6,0.
  Hij is gemaakt uit een harde, sluit vaste staal soort. Veel merken die concurreren in deze prijsklasse kiezen voor een goedkoper soort staal maar Kyone doet er zelfs nog een schepje bovenop. 

  De Kyone 780 schaar heeft perfecte ergonomische vormen, niet alleen mooi maar ook zeer functioneel.
  Al na enkele minuten gebruiken voelt het aan als een natuurlijke houding. De 780 maakt het mogelijk om het knippen tot een ware kunst te verheven.

  Kyone 780T coupe schaar 

  De 780T coupe schaar heeft 30 tanden en is een echte finishing schaar. De 780T zorgt voor zachte overgangen en een prachtige egale snede. De schaar is goed te controleren, hierdoor zijn technieken zoals uitdunnen, inknippen en opknippen een fluitje van een cent. 
  Het semi convex geslepen snijblad heeft de vormen van een slice schaar. Dit design zorgt voor een zijdezachte loop met weinig wrijving. De ergonomische vorm van de Kyone 780T zorgt ervoor dat je weinig kracht nodig hebt. Hierdoor krijg je geen pijnlijke gewrichten. 

  De schaartanden

  Alle goede coupe scharen hebben gebogen tanden zodat deze recht op het snijblad komen.
  De tanden zijn voorzien van een drietand. Deze geeft extreme grip en hiermee wordt voorkomen dat het haar vooruit glijdt. De eerste, en hoogste, tand zorgt ervoor dat het snijblad niet inhaakt. Dit zorgt voor weinig wrijving en een zijdezacht verloop. 

  De meeste schaaffabrikanten doen dit enkel bij de duurder scharen in de collectie omdat dit een dure manier van produceren is. Het is een ingewikkeld productie proces en daarom tijdrovender. Het feit dat Kyone niet schroomt om deze manier van produceren na te streven zegt veel over hun passie voor de schaar - dé belangrijkste tool voor de kapper!

  Bekijk hier de Kyone collectie van Koos van der Beek Kappersgroothandel. 

  Voor vragen en/of gedegen advies kan je altijd contact met ons opnemen via [email protected] of 033-4946688.

  Heb je onze vorige blogs al gelezen? Hierin vertellen wij jou alles de nieuwste producten, haartrends en handige weetjes. Lees ze hier! 

  Bron: www.kyone.nl