BLOG #1: Welk product voor écht mannenhaar?

BLOG #1: Welk product voor écht mannenhaar?

Dat de Pure mannenlijn bestaat uit meerdere topproducten moge duidelijk zijn, maar welke kies je voor in jouw salon?

WELK PRODUCT VOOR ÉCHT MANNENHAAR?

Noem het barber-style, industrieel, modern, less is more of de mannelijke lijn van Imago.
Het maakt niet uit, Pure staat voor kwaliteit, tijdloos en betrouwbaar voor in elke salon en voorbij alle trends.

Dat de Pure mannenlijn bestaat uit meerdere topproducten moge duidelijk zijn, maar welke kies je?

DE PRODUCTEN

Elk mannenhaar is anders en het perfecte product is voor elke man anders. Aangezien je uit 3 verschillende producten kan kiezen is het wel zo fijn als je alvast een idee hebt waar je moet beginnen. 

Elk Pure haarproduct heeft zijn eigen doel en kwaliteiten. Wij zullen in deze blog deze haardoelen en kwaliteiten beschrijven. Zodat je deze goed kunt overbrengen naar jouw klanten en dit heeft weer effect op de extra verkoop van producten in jouw salon! 

Na het opnoemen van de verschillende Pure mannen producten zullen we ook nog per soort een aantal tips geven over hoe je het product het beste gebruikt.

De verschillende eigenschappen van de Pure producten

PURE CEMENT

De cement in het handige blikje is een lekker sterk geurende pasta die vergelijkbaar is met Layrite. Een strong hold, styling cement op waterbasis. Dit product geeft een schone, matte afwerking die de hele dag blijft zitten.

Gebruik het cement om een eigen natuurlijke kapsel of het volume te creëren met extreme volheid en structuur. Ultieme prestaties en toch makkelijk uitwasbaar!

Voordelen

-Een mooie matte afwerking
-Het kapsel kan gedurende de dag bijgewerkt worden
-Het geeft het mannenhaar een natuurlijke uitstraling en wordt niet hard
-Strong hold voor alle haartypes

Gebruik

Wrijf een kleine hoeveelheid cement grondig tussen de handpalmen totdat product verzacht. Verdeel gelijkmatig door vochtig of droog haar en stijl als gewenst. Hoe droger het haar, des te sterker de hold en matter de look.

Houdt als een wax, maar wast uit als een gel!

PURE POMADE

De Pure Pomade is een strong hold wax met glans die vergelijkbaar is met de Rode Reuzel van Schorem. De veelzijdige water-based pomade met een heerlijke natuurlijke geur waarmee je zelf heel goed de hold en shine kan bepalen.Daarnaast was je het aan het einde van de dag gemakkelijk uit.

Voordelen

-Een mooie glanzende afwerking
-Zelf gemakkelijk de juiste hold en sine bepalen
-Strong hold voor alle haartypes
-Het kapsel kan gedurende de dag bijgewerkt worden zonder de glans te verliezen
-Makkelijk uitwasbaar

Gebruik

De Pure Pomade is het sterkste wanneer je het gebruikt in droog haar, voor een heavy hold gebruik je eerst de föhn om je haar goed droog te maken. Voor een light hold laat je het haar vochtig. Neem een hoeveelheid Pure pomade in je handen en verdeel het goed. Warm de pomade iets op door in je handen te wrijven waarna je het door je haar smeert. Om het te stylen gebruik je simpelweg je handen, kam of borstel. Wij raden aan om een goede hoeveelheid pomade te gebruiken en eventueel te combineren met wat water om een perfecte style te creëren. Pure pomade droogt en hard niet uit dus je kan de hele dag restylen zonder de shine te verliezen.

PURE WAX

De Pure Wax is een medium hold wax met glans die vergelijkbaar is met de Showtime Wax. De veelzijdige wax met de bekende mannelijke geur is ideaal om te gebruiken in kroeshaar en om het haar extra volume te geven met een natuurlijke glans. Pure Wax plakt niet en is gemakkelijk uit te wassen.

Voordelen

-Een mooie natuurlijke glanzende afwerking
-Geeft het haar extra volume
-Medium hold voor alle haartypes
-Pure wax plakt niet
-Makkelijk uitwasbaar

Gebruik

Doe een klein beetje wax op je handen. Wrijf de kleine hoeveelheid wax grondig tussen de handpalmen zodat het verwarmt. Breng de wax gelijkmatig aan in het haar en breng het haar in vorm. 

TIPS OM HET MANNENHAAR TE STYLEN

Ieder haar is anders, maar er zijn een aantal richtlijnen die flink kunnen helpen bij het stylen van mannenhaar. 

1: De beste tip is het haar in model te föhnen voordat je een van de styling producten gebruikt. Dit doe je door het haar licht vochtig te maken en vervolgens met een föhn en kam te gebruiken. Probeer wat volume in het haar te föhnen, dit verbeterd het kapsel.

2: Wanneer je niet wilt föhnen dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het haar handdoek droog (licht vochtig) is.

3: Wrijf het gekozen stylingproduct altijd een beetje warm tussen de handen.

4: Verdeel het Pure product vanaf elke kant in het haar. Onze tip voor beginners is om te proberen een hanekam te maken. Wanneer dit lukt weet je namelijk dat het product in het hele haar goed verdeeld is.

5: Neem een kam en kam het haar in model.

6: Nadat het haar is gestyled is het erg belangrijk dat het haar niet meer wordt geföhnd. 

De Pure Wax, Cement & Pomade zijn verkrijgbaar in 125ml/30ml - Advies verkoopprijs € 11,95/€ 3,95.