Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals
0

1 order = 1 boom! Meer weten?

0
Een 11 voor service
Alles voor elke kapper
Alleen voor professionals

1 order = 1 boom! Meer weten?

25 oktober 2022

De bomenactie breidt zich uit: doe jij al mee met jouw salon?

Duurzaam ondernemen, een term die je veel hoort maar die iedereen anders invult. Ben jij al duurzamer bezig met milieuvriendelijkere producten? Of ben je lid van een organisatie die meedenkt en/of actie onderneemt op het gebied van duurzaamheid? Mocht je meer willen doen, heeft Koos van der Beek een perfecte oplossing voor je! Een boom planten voor elke knipbeurt!

Duurzaamheid bij Koos van der Beek

Wij vinden duurzaamheid erg belangrijk. Waar het kan, dragen we ons steentje bij om de wereld een betere plek te maken zonder kwaliteit te verliezen. Dat is ook de reden dat we meerdere duurzame acties hebben lopen, zoals bij Imago. Want voor elke fles Imago product, halen we 2 plastic flessen uit het milieu. Tegenwoordig zijn ook de flessen van Imago van 50% HDPE waardoor ze beter te verwerken zijn na gebruik.

Een boom per order

Maar daar houdt het niet op. We zijn namelijk bijzonder trots op onze samenwerking met Unfootprint. Want bij elke order boven de €50,- planten wij een boom. Het maakt niet uit of je een bestelling doet in de webshop, via de telefoon of dat je gezellig langskomt in de winkel. Elke order is belangrijk. Hierover hebben we een mooie pagina waar je alle informatie kan vinden over dit initiatief! Zo dragen we allemaal ons steentje bij in het duurzaam belang. En jij kan daar ook deel van uitmaken!

De voordelen van deze actie

De bomen die vanuit deze actie worden geplant, worden niet zomaar achteraf in een parkje gezet. Ze worden ook echt geplant op een locatie waar ze hard nodig zijn. Dus je hebt enorm veel voordelen voor het planten van jouw boom:

 • Bomen nemen Co2 (en andere slechte gassen) op uit de lucht.
 • Ze worden geplant bij boeren die het lastig hebben. De boer zorgt voor de boom en de boom zorgt voor de boer en zijn gezin.
 • De bomen beschermen, verduurzamen en verrijken het land waar de boer en zijn familie/gemeenschap op woont.
 • Ze kunnen eten uit de (fruit)bomen (supermarkt in de achtertuin)
 • Grond wordt vitaler, gaat erosie, overstromingen en landverschuiving tegen.
 • Ze leren hoe duurzaam te verbouwen i.p.v. roofbouw te plegen op hun land (en bomen te kappen!).
 • Je stimuleert de biodiversiteit en brengt insecten, dieren etc. weer terug naar het land.
 • Je geeft gezinnen extra bron van inkomsten en gezonde voeding.
 • Met meer inkomsten kunnen kinderen naar school.
 • Gemeenschappen kunnen beter voor zichzelf zorgen.

Naast Co2 opname gaan deze bomen dus ook direct armoede tegen en help je iemand. Dat is toch fantastisch?

Hoe doe ik mee?

Een boom doneren kost maar €0,50 euro. Dat betekent dat je niet veel kosten hoeft te maken om toch verantwoord bezig te zijn en jouw bijdrage te doen aan een beter milieu. Je hoeft er niet veel voor te doen. Bestel namelijk de bomen snel en gemakkelijk via onze webshop.

Nog beter: meld je aan bij Unfootprint. Dan kun je precies zien hoeveel bomen je doneert, zoveel bomen als je wilt tegelijk bestellen en toffe tellers op je website plaatsen.

Manieren om de actie toe te passen in jouw salon

Ben jij er nog niet over uit hoe je deze prachtige actie wil vormgeven in jouw salon? Wij delen wat ideeën met je:

 • Bij iedere knipbeurt doneer je €0,50 euro. We snappen dat je niet na elke knipbeurt gelijk 50 cent overmaakt, maar wanneer je alle knipbeurten van de week bij elkaar optelt en dit in 1 keer doet, is het geen lastige of lange taak. En elke keer dat jij geld overmaakt, voelt het fantastisch omdat je een bijdrage hebt gedaan voor en beter milieu.
 • Vind je elke knipbeurt een beetje teveel? Communiceer dan naar jouw klanten dat je namens elke 10e, elke 15e of elke 20e klant een boom doneert. Een teller zichtbaar in de winkel met het aantal gedoneerde bomen door jouw salon, is natuurlijk ook altijd visueel lekker om te zien en een goede gespreksstarter tijdens de behandeling!
 • Laat je klanten sparen voor een donatie, bijvoorbeeld door bij iedere 10e knipbeurt 5 bomen (à €2,50) te doneren.
 • Of geef de klant de optie om €0,50 euro meer te betalen bij het afrekenen. Zo hoef jij zelf niets in te leveren maar doen jullie wel mee aan de duurzame inzet voor het milieu!
 • Je kan deze actie ook als actie aan eigen behandeling of specifieke producten koppelen. Wil jij bijvoorbeeld meer afspraken rondom het verven, kan je een actie opzetten waarbij een boom wordt gedoneerd wanneer iemand een verfafspraak heeft gehad bij jou.
 • Werk je (ook) met een online afsprakensysteem? Moedig je klanten aan om online te reserveren, in plaats van telefonisch, door een boom per online afspraak te doneren. Zo kost het je feitelijk helemaal niets, want je bespaart ook nog eens tijd.
 • Communiceer deze actie in plaats van een korting en leg de voordelen uit aan jouw klanten. Dan weten ze waarvoor de actie is en waar jouw klanten indirect aan bijdragen. Ideaal!

Dit zijn zomaar wat ideeën en mogelijkheden die je kunt toepassen in jouw salon om je te onderscheiden van andere kapsalons en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Door het overzichtelijke Unfootprint systeem kun je eenvoudig de bomen bestellen; wat je ook bedenkt om mee te doen.

Mocht je vragen hebben over deze actie, kan je altijd contact opnemen met Daniël. Stuur hem een mailtje of bel naar ons algemene nummer om met Daniël in contact te komen!