BLOG #3: Dé haartrends van 2018 - ben jij al op de hoogte?

BLOG #3: Dé haartrends van 2018 - ben jij al op de hoogte?

Het is altijd weer spannend, wat worden de nieuwe trends van het nieuwe jaar? Als kapper is het leuk én belangrijk bovenop deze trends te zitten. Door de kapsels van de fashion modellen in de gaten te houden kan je vaak al zien wat het nieuwe jaar gaat brengen. Speciaal voor jou zetten we de haartrends van 2018 op een rij!

Het is altijd weer spannend, wat worden de nieuwe trends van het nieuwe jaar? Als kapper is het leuk én belangrijk bovenop deze trends te zitten. Door de kapsels van de fashion modellen in de gaten te houden kan je vaak al zien wat het nieuwe jaar gaat brengen.

In januari komen er weer veel klanten met nieuwe haar-voornemens naar de salon. Voor een up-to-date knipbeurt zetten we voor jou de opvallendste haartrends voor 2018 op een rij!

De korte bob

In 2017 was de lange bob (oftewel Lob) al even populair. Begin 2018 zien we de bob nóg korter worden, zelfs nog boven de kaaklijn. Alles kan: een stijle bob, een gekrulde bob, een midden of een zij scheiding. Het is nog steeds populair om direct ook met kleur te spelen. Denk hierbij aan een zilvergrijze, roze of lichtblonde bob. Helemaal on-point is de bob gecombineerd met een pony. Klik hier voor ons assortiment scharen en hier voor onze Jaguar schaar + tondeuse aanbieding! 

Haarkleuren

Naast de natuurlijke haarkleur die ook in het nieuwe jaar populair is zijn het ook de onnatuurlijke kleuren die een plek in deze lijst verdienen. De meest opvallende kleuren zijn: een mix tussen oranje & blond, blauw, roze, lila en aubergine. De kleur aubergine zagen we veel terug op de catwalk: warm en trendy. Bekijk hier ons kleur assortiment van KIS Colors, L'Oréal Colorful Hair en onze andere haarkleuringen

De pony 

Yes! De pony komt terug. Je kan hier als kapper alle kanten mee op: halverwege het voorhoofd geknipt, zowel recht als een beetje schuin. Klik hier voor ons assortiment vlijmscherpe scharen. 

Asymmetrisch

Erg populair op dit moment zijn de asymmetrische kapsels. Een stijl waar je heel veel richtingen mee uit kan en tal van looks kan creëren, voor zowel man als vrouw. Dat kan een asymmetrische bob zijn of een kort pixie kapsel wat op bepaalde plekken wat langer is. De klant kan hier zelf vrij makkelijk verschillende looks creëren, bijvoorbeeld door de mogelijkheid om de scheiding steeds anders te kammen. Wanneer de klant de zij- of achterkant van het haar laat opscheren, creëer je nóg meer variatiemogelijkheden. 

Jongensachtige kapsels 

Deze trend heeft als voordeel dat het de klant in de ochtend veel tijd bespaard. Deze eenvoudige, korte en jongensachtige kapsels zijn helemaal terug. Van het oude bekende model bloempot tot een pixie kapsel. 

Of het haar nu lang, halflang, kort, stijl of gekruld is; het belangrijkste is dat je als kapper een look creëert die 'eigen' voelt voor de klant. Kies een kapsel dat het beste bij hem/haar past en je bent snel de favoriete kapper! 

Heb je onze vorige blogs al gelezen? Hierin vertellen wij jou alles over de nieuwe mannenlijn van Pure en wat je de klant kan adviseren bij hoofdroos. Lees ze hier!